Turgut Reis’in torunları 500 yıl sonra buluştu

Ünlü Türk denizcisi, amiral Turgut Reis’in Tunus’ta yaşayan torunlarıyla Bodrum Turgutreis’te yaşayan torunları 500 yıl sonra bir araya geldi.

2. Turgut Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Uluslararası Sempozyumu kapsamında gerçekleşen, duygu dolu anların yaşandığı buluşmada gözyaşları sel oldu.

1485’te Turgutreis’te doğan, 1565’te Kanuni Sultan Süleyman’ın Malta kuşatması sırasında şehit düşen ve mezarı halen Tunus’ta bulunan Turgut Reis’in orada yaşayan torunlarından 65 yaşındaki Radhi Darghout (Turgut) başkanlığındaki heyet, ünlü amiralin Tunus’a yaptırdığı kaleler, kütüphaneler, camiler, medreseler ve mezarıyla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra Turgut Reis’in torunu İzmir Devlet Konservatuarı Sanatçısı Numan Pekdemir’le birlikte Turgut Reis’in doğum yeri olan Akçaalan Köyü’ne giden Tunuslu torunlar, Haris Tengiz (102) ve kardeşi İsmihan Pekdemir’le (90) görüştü.

Pekdemir, yaklaşık 500 yıl sonra ünlü amiralin Tunus ve Türkiye’deki torunlarının ilk kez bir araya geldiğini belirterek, “Libya Trablusgarp’taki mezarını da en kısa sürede ziyaret etmek istiyoruz” dedi.

Hürriyet

GÜNCEL Haberleri

Karasu’da Karaya Oturan M/V NINOVA İçin Açıklama: “Bilgi Kirliliğine İtibar Edilmemeli”
TCG Anadolu ve Denizaltı SAHA EXPO Kapsamında İstanbul'da
Sahili Temizlemeye İndiler, Gördükleri Manzara Acı Tabloyu Özetledi
TÜRKLİM Yönetimi Yılport’ta Toplandı: Liman Süreleri Gündemdeydi
IMO Deniz Çevresini Koruma Komitesi’nin Kararları Açıklandı