Turistlerin gözdesi plaja ‘Kim’ mayın attı

Kuzey Koreli askerlerin Güney Kore sınırında bulunan Sarı Deniz’e mayın attığı ve durumun turistlerin gözdesi olan Dongmark sahil şeridini dünyanın en tehlikeli plajı haline getirdiği ortaya çıktı.

Güney Kore’de bulunan ve Kuzey Kore sınırına birkaç kilotmetre uzaklıklıkta olan Ganghwa Adası’nda yer alan Dongmark Plajı her yıl on binlerce turisti ağırlıyor.

Ancak, egzotik restoranları, su kaydırağı ve ilginç cazibe merkezleriyle sıradan bir tatil merkezi görünen Dongmank'in, Kuzey Kore’ye olan yakınlığı nedeniyle dünyanın en tehlikeli plajı olduğu açıklandı.

Kuzey Kore askerlerinin plajı yıkayan Sarı Deniz’e mayın attığı ve güçlü akıntıların bu patlayıcıları turistik plaja sürüklediği belirtildi.

Güney Koreli yetkililer, son bir yılda konuyla ilgili olarak 110 olayın meydana geldiğini ve çok sayıda mayının bulunduğunu bildirerek, özellikle su seviyesinin yükseldiği Muson aylarında mayınların yolculuk yapma kapasitesinin artmasından dolayı tehlikenin daha da büyüdüğünü söyledi.

Şehir konseyi üyeleri, turistleri uyarmak için adanın çeşitli yerlerine levhalar koyduklarını ifade etti.

Vira Haber

SERBEST KÜRSÜ Haberleri

Sporseverlerin Buluşma Noktası: TV+ ile Dünyanın Maçı Evinde
İbrahim Murat Gündüz’ün “Warrior Ethos” Anlayışı Sosyal Medyada Dikkat Çekiyor
Backlink Nedir?
 Zarafetin Adresi: Kıyafet Sepeti ile Abiye Modelleri, Beyaz Nikah ve Bordo Saten Elbise Seçimleri
Sadaka Bağışı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Fıkhi Kurallar ve Güvenilir Süreç