Türk aileler turları doldurdu

Bu yıl kruvaziyer turlarda fiyatlar yarı yarıya düştü. 15 yaşına kadar çocuklar da ücretsiz olunca Türk aileler gemi turlarını doldurdu.

Bu yıl kruvaziyer turlarda fiyatlar yarı yarıya düştü. 15 yaşına kadar çocuklar da ücretsiz olunca Türk aileler gemi turlarını doldurdu.

Kruvaziyer turları ucuzladı, Türkler'in bu turlara ilgisi zirve yaptı. Artan rekabet karşısında 4 yıl öncesine göre tur fiyatlarının yarı yarıya indiğini söyleyen Setur Yurtiçi-Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, eskiden 3 bin euro olan Akdeniz, Baltık ülkeleri turlarındaki fiyatların bin 500 euroya kadar gerilediğini kaydetti.

YÜZDE 20 ARTIŞ VAR
Özaltay, "15 yaşına kadar çocukların da ücretsiz olması nedeniyle Türk aileler okulların kapanmasıyla birlikte gemi turlarını doldurdu. Satışlarda özellikle bu yıl patlama oldu. Kruvaziyer turları Türkler'e ulaşılmaz geliyordu. Ancak şimdi fiyatların düşmesiyle birlikte kruvaziyer turları normal bir tatile tercih ediliyor" dedi. Geçen yıla göre satışlarda yüzde 20 artış olduğuna da dikkat çeken Yeşim Özaltay, birçok yeri kruvaziyer ile görenlerin yanı sıra ilk defa kruvaziyer tura çıkanların sayısının da arttığını belirtti.
Hürriyet

TURİZM Haberleri

Bakan Uraloğlu: "41 Bin 39 Yolcu ile Mart Ayları İçerisinde Son 16 Yılın En Yüksek Kruvaziyer Yolcu Sayısına Ulaştık"
Sezonun İkinci Kuruvaziyer Gemisi Bodrum'a Geldi
Alanya'ya Fransız Bayraklı Kruvaziyer Demir Attı
Sömestr ve Bayram Tatili İçin Cruise Alternatifi: MSC Lirica Seferleri 339 Euro’dan Başlıyor
2.1 Milyon Yolcu ile Kruvaziyer Turizmi 2025’te Altın Yılını Yaşadı