Türk bayraklı gemi kaçırıldı

Somali açıklarındaki Socotra Adası civarında 21 Türk mürettebata sahip ''26 Ağustos'' gemisinin kaçırıldığı öğrenildi.

Somali açıklarındaki Socotra Adası civarında 21 Türk mürettebata sahip ''26 Ağustos'' gemisinin kaçırıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, buğday taşıyan Türk bayraklı kuru yük gemisi, bugün öğle saatlerinde Somali açıklarında deniz haydutlarının saldırısına uğradı. Gemide bulunan 21 Türk mürettebat deniz haydutlarını fark ederek, kendilerini makine dairesine kilitlediler.

Bölgede bulunan ABD firkateynine bağlı bir helikopterin durumu fark ederek, deniz haydutlarına taciz ateşinde bulunduğu da kaydedildi.

Yaklaşık 4 saat önce gemi personeli ile iletişim kuran Türk yetkililer, gemide herhangi bir deniz haydudu bulunmadığı bilgisine ulaştı. Ancak, ABD firkateyninin gemiye ulaşarak personelin durumunu kontrol etmesi ve Türkiye'ye bilgi vermesi bekleniyor.

Geminin Nemtaş Demir Çelik'e ait olduğu da bildirildi.

AA

GÜNCEL Haberleri

Tersan Tersanesi, Pelajik Fabrika Balıkçı Gemisi Annie Hillina’yı Parlevliet & Van der Plas’a Teslim Etti
T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Heyeti Railport’u Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Çanakkale Etabı 23 Nisan’da Başlıyor
Manş Denizi'nde Göçmen Faciası: 4 Ölü
İzmir Körfezi'nde Dokuzuncu Kez Dış Kaynaklı Kirlilik Tespit Edildi