Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün ziyareti kapsamında Başbakan Ahmed en-Nusur ile heyetler arası görüşmeler ve imzalanan iş birliği anlaşmalarının ardından açıklamalarda bulundu.
"Akabe limanı stratejik öneme sahip"İki ülke arasındaki ulaştırma konusunda iş birliğinin önemine işaret eden Davutoğlu, "Akabe limanı bizim için stratejik öneme sahip. Suriye ve Irak’taki krizin ardından, İskenderun-Akabe arasında Ro-Ro feribot taşımacılığı fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Dolayısıyla Akabe, Türkiye için Ürdün’ün yanı sıra Körfez ve Arap yarımadasına açılan bir kapı olacak.
Bölgesel zorluklar karşısında Türkiye ve Ürdün omuz omuzadır. İnşallah Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri başlatmayı düşünüyoruz. Ürdün’le deniz seferleri başlatmayı düşünüyoruz. Sadece ticaret yapmak yetmez. diye konuştu.
ViraHaber.com
GÜNCEL Haberleri
Karasu’da Karaya Oturan M/V NINOVA İçin Açıklama: “Bilgi Kirliliğine İtibar Edilmemeli”
TCG Anadolu ve Denizaltı SAHA EXPO Kapsamında İstanbul'da
Sahili Temizlemeye İndiler, Gördükleri Manzara Acı Tabloyu Özetledi
TÜRKLİM Yönetimi Yılport’ta Toplandı: Liman Süreleri Gündemdeydi
IMO Deniz Çevresini Koruma Komitesi’nin Kararları Açıklandı