Türkiye'den kar manzaraları

Türkiye'nin dört bir yanında kar yağışı başladı. Bir çok şehirde etkili olan kar yağışlarından dolayı vatandaşlar zor anlar yaşadı, bir çok köy yolu ulaşıma kapandı.

Yurdun pek çok kentinde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından çok sayıda kent beyaza büründü. Bazı bölgelerde yer yer kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken ulaşımda aksamalar yaşandı. İşte yurttan kar manzaraları…

Sivas'ın Hafik ilçesinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı Kızılırmak'ın ilçeden geçen bölümlerinde de etkili oldu.

Başkent Ankara'da gece saatlerinden itibaren yağan kar kenti beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar ODTÜ ormanında yürüyüş yaptı.

Kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan Kastamonu'nun kent merkezi drone ile görüntülendi.

Bitlis'te kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yağışın aralıklarla etkisini sürdürdüğü kent beyaza büründü. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 205 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van-Bitlis karayolunda yağış sonrası karla mücadele ekipleri temizlik çalışması yaptı.

 

Bilecik'in Bozüyük ilçesi sınırları içinde kalan 1900 rakımlı yaylalarda kar etkisini gösterdi. İlçeye 35 kilometre uzakta, çam ve ladinlerin arasında yer alan sıralı yaylalar Sofular, Camili, Kömürsu, Atalan ve Üç Tepeler'de kar kalınlığı 70 santimetreye kadar ulaştı.

İstanbul'un yüksek kesimleri başta olmak üzere tamamında kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Anadolu yakasının yüksek kesimlerinden Çamlıca Tepesi ve çevresi de kar yağışı sonrası beyaza büründü.

Van'ın Özalp ilçesinde Karasu Vadisi'nde bulunan menderesler, kar yağışıyla farklı bir güzelliğe büründü.

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kar etkisini sürdürdü.

Konya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle parklar büründü.

Ağrı'da bir tilki köylere yakın karla kaplı arazide yiyecek ararken görüntülendi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Kumbahçe Sahilinde Deniz Dibi Temizliği Yapıldı
ABD’nin Gazze Kıyısına İnşa Ettiği İskelenin Yapımı Tamamlandı
Artvin’de Geçtiğimiz Yıl 14 Bin Ton Türk Somonu Üretildi
ABD'de Yıkılan Köprüden Düşen İşçilerin Tamamının Cansız Bedenine Ulaşıldı
Karadeniz Somonu Yüzleri Güldürdü: 300 liradan 120 liraya Düştü