TURMEPA sualtı atık sergisi açılıyor

TURMEPA’nın 6 yıldır devam eden “Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi” 16 Mayıs Pazartesi günü kapılarını açtı. Sergi ve atölye kapsamında 2016 yazında çocuklar, nesli tükenmekte olan deniz canlıları ve iklim değişikliğinin deniz yaşamına etkiler

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, denize “çöp” diye attıklarımızı sergi ve eğitim atölyesine dönüştürdü. Gelecek nesiller, 2011 yılından bu yana, Türkiye’nin ilk kalıcı sualtı atık sergisi ve eğitim atölyesinde, atıklardan ders çıkararak, denizlerimize sahip çıkmayı öğreniyor. Denizlerimizin içindeki “doğal” olmayanları gün yüzüne çıkarıp,  denizlerimizin doğası ile ilgili renkli bir eğitim modeli geliştiren TURMEPA’nın, İstanbul Kuzguncuk’taki dernek bahçesinde yer alan kalıcı “Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’, nesli tükenen deniz canlılarını ve atıkların deniz yaşamına etkilerini eğlendirerek öğretiyor.

Sergi, TURMEPA’nın farklı yıllarda deniz dibi temizliği etkinliklerinde denizden çıkardığı atıklardan oluşuyor. Sergide yer alan ve öğrenim malzemesine dönüştürülen atıklar ise şöyle; kişisel eşyalar, elektronik eşyalar, mutfak araç gereçleri, şişeler, lastikler vb. maddeler. Dernek, Türkiye’nin Ege ve Güney sahillerinde sadece 2016 yılında 1.700.000 ton sıvı atık ve 50 bin kilogram katı atık topladı.

TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi 2016 yılı teması “Dünyamızı Tehdit Eden İklim Değişikliği” olarak belirlendi. Bu başlık altında çocuklar, atölyede denizleri yakından tanıma şansı bulurken, gönüllü eğitmenler aracılığıyla iklim değişikliği ve sonuçları konusunda bilgilendirilecek.  Aynı zamanda çeşitli oyun ve atölye çalışmalarıyla iklim değişikliğinin dünyamız üzerindeki etkilerini daha iyi anlamaları sağlanacak. Türkiye’nin ilk Sualtı Atık Sergisi’ni ziyaret ederek denizden çıkan nesneleri inceleme imkanı bulan çocuklar, deniz temizliğinin önemi hakkında da bilgi edinmiş olacak.

Denizlere meraklı çocuklara kapılarını sonuna kadar açan TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’ne tüm okullar ücretsiz olarak katılabiliyor. Sergi, her yaz ortalama 2 bin öğrenci tarafından ziyaret ediliyor. 90 dakika süren atölyelere 6 – 12 yaş grubu en az 10, en fazla 40 kişiden oluşan gruplarla katılım için başvuruda bulunmak isteyen okul yönetimleri, egitim@turmepa.org.tr adresine mail göndererek randevu alabiliyor.

ViraHaber.com

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Mavi Nefes Projesi İle 2 Yılda Toplam 200 Ton Atık Toplandı
Doğaseverler, Kıyı Kirliliğine Dikkat Çekti
DEKAMER’den ‘Deniz Çayırları Günü’ Paylaşımı
Denizlerde Korkutan Sıcaklık Artışı
Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı