Üç gün kalacak

ABD donanmasına ait ’USS Stout’ adlı savaş gemisi, Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi.

Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ne demirleyen Albay Mark Oberley komutasındaki ABD donanmasına ait ’USS Stout’ adlı 154 metre uzunluğundaki savaş gemisinin Yunanistan’ın Rodos Adası’ndan geldiği öğrenildi. Geminin 3 gün boyunca Bodrum’da kalacağı belirtildi.

Gemi Bodrumlular’ın yanı sıra yerli- yabancı turistlerin de ilgisini çekti. 250 askeri personeliyle lojistik ihtiyaçlarını gidermek için gelen geminin iskeleye yanaşması sırasında Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botlar da görev aldı. Geminin etrafında denizde dev şamandıralarla güvenlik önlemi alındığı ve polisin de Kumbahçe Sahili’nde devriye attığı görüldü. Savaş gemisinin komutanlarının bugün saat 14.00’te Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon’u ziyaret edecekleri öğrenildi.

Daha önce 16 Haziran 2009 tarihinde Bodrum’a gelen gemi, TKP ve Bodrum Yurtsever Cephe Üyeleri’nden oluşan 100 kişilik bir grubun protestosuyla karşılaşmıştı.

Hürriyet

GÜNCEL Haberleri

Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü Oldu
Orient Express VI Atabay Chalengers Ekibi, 14. TAYK-Eker Olympos Regatta’da “Büyük” Kupanın Sahibi Oldu
Haliç’in Tarihi Kıyısında Büyüyen Bir Regatta Deneyimi: DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup
TEKNOFEST Mavi Vatan’da 4 Günlük Muhteşem Coşku Sona Erdi
Mavi Yolculuk'ta Tekne Yerine Kabin Kiralama Seçeneği