Ukrayna'dan Gelen İki Gemide Denetim Yapıldı

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi görevlileri,Ukrayna'dan gelen 44 bin ton mısır yüklü "Riva Wind" ve 66 bin ton mısır yüklü "Glory" isimli gemilerdeki denetimlerini gerçekleştirdi.

Küresel tahıl krizinin çözümüne yardımcı olması amacıyla 22 Temmuz'da Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi" belgesi kapsamında, Ukrayna'dan hareket eden 44 bin ton mısır yüklü "Riva Wind" ve 66 bin ton mısır yüklü "Glory" isimli gemiler, dün akşam saatlerinde İstanbul'da Ahırkapı'ya demirledi.

Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM temsilcileri, demirleyen gemilere öğle saatlerinde giderek denetimlerini gerçekleştirdi.

Heyet, denetimlerini tamamlamalarının ardından gemilerden ayrıldı.

GÜNCEL Haberleri

KTÜ’de Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Deniz Ticaretine Etkileri Ele Alınacak
Yalova'dan 10 Ayda 915 Milyon Dolarlık İhracat
Karadeniz'de Dron Saldırısında Vurulan Dev Gemi İstanbul Boğazı'ndan Geçirildi
Yunanistan’dan İsrail’e Gidecek Yolcu Gemisine Bomba İhbarı
28 Kişinin Hayatını Kaybettiği Filo Jet Faciasında Ailelerden Suç Duyurusu