Uyuşturucu yüklü gemiyi ateşe verdiler

İtalya’da yakalanacaklarını anlayınca Türkiye’den yükledikleri 30 ton esrarı ateşe veren Tanzanya bandıralı gemi mürettebatı denize atladı.

Türkiye’de yükleme yapıldığı bildirilen ve esrar taşıdığı yönünde istihbarat alınan “Gold Star” isimli gemi, İtalya’nın Sicilya sahiline yakın bir bölgede sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Sahil güvenlik botlarının ve bir helikoperin takibi üzerine yakalanacaklarını anlayan gemi mürettebatı, gemideki uyuşturucuyu ateşe vererek gemiden atladı.

Mürettebat kaçtı

160 milyon TL değerinde esrar bulunduğu tahmin edilen Tanzanya bandıralı gemideki dokuz kişilik mürettebatın Mısırlılar ve Suriyelilerden oluştuğu bildirildi. Yapılan ihbar sonucu bir süredir takip edildiği belirtilen gemiye müdahalenin, Sicilya açıklarından geçerken yapıldığı ifade edildi.
Gemide bulunan yaklaşık 30 ton esrarın Türkiye’den yüklendiği belirtilirken, denize atlayan mürettebatın karaya çıkarıldıktan sonra İtalya’nın Syracuse limanında sorguya alındığı İtalyan yetkililer tarafından açıklandı.

İtalyan gümrük yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, gemide uyuşturucu bulunduğu istihbaratının alındığını, ancak “bu kadar büyük oranda bir sevkiyatla karşılaşmayı ummadıkları” belirtildi. Mürettebatın esrarı yakarak kendilerine karşı kullanılabilecek kanıtları yok etmek istediği tahmin ediliyor. Ancak gemideki yangını Malta donanmasına ait bir geminin de yardımıyla söndürmeyi başaran sahil güvenlik ekipleri, yaptıkları aramada uyuşturucuya ulaştıklarını açıkladı.

Gemideki yangının tamamen kontrol altına alındığı, daha kapsamlı bir aramadan geçirileceği ve mürettebatın sorgusunun devam ettiği gümrük yetkilileri tarafından bildirildi.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar