Wärtsilä'dan çok amaçlı gemi

Wärtsilä Ship Design bir sert buz kıran, su altı sondajı ve Çok amaçlı araştırma gemisi olan “Aurora Borealis” tasarımını tamamladı. 2016 yılında servise alındığı zaman gemi çevresel ve iklim araştırmalarında kullanılacak.

Wärtsilä Gelişmiş Çok Amaçlı Araştırma gemisi "Aurora Borealis"i tasarladı. Üretimi tamamlandığında dünyanın en gelişmiş kutup araştırma gemisi olacak olan “Aurora Borealis”in tam çalışma kapasitessi – 50 derece iken +45 derece ile – 30 derece rasında çalışabilecek, 2.5 metre kalınlığında ki sabit buzları kırabilecek olan geminin içinde dinamik pozisyonlandırma sistemi olacak, dinamik pozisyonlandırma sistemi ile de açık denizde a 2.5 metre kalınlığındbuzları kırabilecek.

Yeni teknoljik gelişmeler, dinamik pozisyonlandırmayı kapalı buzlu denizde de kullanmayı sağlayacak, birden fazla bulunan otonom helikopter destek noktası ve de geminin altında bulunan havuz ile Uzaktan umanda edilebilen araçlar (ROV) ve Otonom Su altı Araçları (SUV) ile gemide deniz buzu tahmini ve yapılandırması yapılabilecek.

denizhaber.com.tr

GÜNCEL Haberleri

Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu
Bodrum’da Akdeniz Foku İlgi Odağı Oldu
TÜRK BİLİM HEYETİ ANTARKTİKA'DA
Yalova’da Denizde Bulunan Kadın Cesedinin Kimliği Tespit Edildi
UTİKAD Heyeti 40. Yılında Anıtkabir’i Ziyaret Etti