Wuhan’dan gelenler artık aramızda

Çin’e ve dünyaya korku saran corona virüsün merkezi olan Wuhan’da yaşayan ve özel uçakla Türkiye’ye getirilen Türk vatandaşları, 14 günlük karantinanın ardından artık normal hayatlarına dönecekler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Wuhan’dan tahliye edilen ve gözlem süreleri dolan vatandaşları hastane ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.  

Sağlık Bakanı Koca, Wuhan'dan tahliye edilen 42 kişinin bundan sonra normal hayatlarına devam edeceklerini, herhangi bir takip gerekmediğini bildirdi. 14 gün süren karantina süresinde kimsede corona virüs tespiti yapılmadığını belirten Koca, yerli kit sayesinde bugünde tahliye edilen vatandaşlara test yapıldığını ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Koca ayrıca koronavirüs tespitinde kullanılan yerli kitin gelen talepler doğrultusunda ihraç edileceğini de açıkladı.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Bayramda Otoyol ve Köprülerden 12,3 Milyon Araç Geçti
Global Ports Holding, Avrupa’nın En Büyük Kruvaziyer Terminalini Hizmete Aldı
Hürmüz Boğazı’ndaki Aksamalar Küresel Tarım ve Enerji Piyasalarını Etkiliyor
Marinada Temizlik Çalışmaları Başladı
Midilli’de Eylem Engeli: Türk Turistler Limanda Mahsur Kaldı