Yanan tanker uluslararası sularda sürükleniyor!

Doğu Çin Denizi'nde hafta sonu bir ticari gemiyle çarpıştıktan sonra yanmaya başlayan petrol tankeri, uluslararası sularda sürükleniyor. İran’a ait 32 mürettebatıyla yanmaya başlayan tankerde 136 bin petrol bulunuyordu.

Japon kara sularına giren 136 bin ton petrol yüklü tankerden alevler yükselmeye ve yeni patlamalar olmaya devam ediyor. Bölgede ciddi bir çevre felaketi riski var.

Doğu Çin Denizi'nde hafta sonu bir ticari gemiyle çarpıştıktan sonra yanmaya başlayan petrol tankeri, uluslararası sularda sürükleniyor.

Japonya, halen alev alev yanan tankerin kendi kara sularına girdiğini açıkladı. Japon sahil güvenlik ekiplerinin verdiği bilgiye göre, geminin şu anki konumu Amami Oshima adasının 286 kilometre güneybatısı.

Japonya'nın açıklamasından dakikalar sonra bu kez tankerde patlamaların devam ettiği ve yeni patlamaların olduğu duyuruldu.

Ekiplerin tüm çabasına rağmen söndürülemeyen tankerde iki gün önce bir patlama olmuştu.

32 mürettebatıyla yanmaya başlayan İran tankerinde 136 bin petrol bulunuyordu. Bölgede bir çevre felaketinin yaşanmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Kondensat isimli ultra hafif petrol taşıyan Sanchi isimli tankerde şimdiye kadar yalnızca bir kişinin cesedine ulaşılabildi.

Vira Haber

DENİZ KAZALARI Haberleri

Vurulan Tanker KAIROS'ta Sızıntı Tespit Edildi
Kocaeli’de Tekne Alabora Oldu
Kastamonu Açıklarında İsabet Alan "Virat" İsimli Gemi Türkeli'ye Çekiliyor
Çanakkale Boğazı’ndan Geçen Tanker Makine Arızası Yaptı
Batması Sonucu 3 Kişinin Hayatına Mal Olan Tekne İncelenecek