Yavru carettalar denizle buluşuyor

Antalya'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara sahilinde yuvalarından çıkan caretta caretta yavruları, denize ulaşmaya başladı.

Antalya'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara sahilinde yuvalarından çıkan caretta caretta yavruları, denize ulaşmaya başladı.

Antalya Özel Çevre Koruma Kurulu ile Adnan Menderes Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Patara Plajı'nda koruma altındaki alanlara yumurta bırakan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yavruları, yuvalarından çıkarak denize doğru yol almaya başladı. Bu yıl Patara Plajı'nda 111 caretta yuvası tespit edildi. Bunlardan 17'si tilkiler tarafından tahrip edilirken, geri kalan yuvalardan çıkışlar başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emin Bozkurt, Patara Plajı'nın, caretta carettaların en önemli üç yuvalama alanından biri olduğunu belirterek, yavruların denize ulaşma dönemlerinde, sahilin 14 kilometrelik bölümünde, vatandaşların akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında dolaşmamaları, ışık yakmamaları ve gürültü yapmamalarını istedi.

Her yuvada 50 ile 120 yumurta bulunduğunu belirten Dr. Bozkurt, denize ulaşmayı başaran 1000 yavrudan ancak ikisinin yaşam mücadelesini kazanarak yetişkin hale gelebildiğine dikkati çekti.

Dr. Emin Bozkurt, Patara Plajı'nda bir de Kelonka Midas türü kaplumbağa yuvası tespit edildiğini belirtti. (Doğan Haber Ajansı) 29.07.2010 14:17 [2170169]

GÜNCEL Haberleri

Deniz Kaplumbağaları Alanya Sahillerinde Yumurtlamaya Başladı
Marmaris’te 36 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Atlas Okyanusu’nda Tekne Alabora Oldu: 50 Düzensiz Göçmen Kayıp
ZBEÜ Öğrencileri Sahilde Çöp Topladı
Yurt Genelinde Yağışlar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak