YDS'de 70 Puan Şartı Kalkıyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı bugün gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan külliye daveti dolayısıyla meclis toplantısına katılmazken, Bakan Yardımcısı Selim Dursun toplantıya katılanlarla bir müjdeyi paylaştı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Genel Merkez Binası'nda gerçekleşen toplantıya katılması beklenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Külliye'de gerçekleşen bir davet yüzünden meclis toplantısına katılamadı. Bakan Turhan, Meclis Toplantısı'na Bakan Yardımcısı Selim Dursun aracılığı ile selamılarını iletti.

Selim Dursun toplantıda Türk gemi adamları ve kılavuz kaptanlarını yakından ilgilendiren gemi adamları ve kılavuz kaptanların YDS'den 70 puan alması zorunluluğuyla ilgili maddenin değişeceğinin müjdesini verdi.

Bu madde için "kılavuz kaptanlarla" ilgili kısımda değişiklik yapılmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın kabul ettiğini ve gerekli düzenleme yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulup resmi gazetede yayınlanabileceğini söyledi.

Toplantıda konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran da "50 yaşından sonra bu insanlar nasıl İngilizce öğrenecek" diye serzenişte bulunmuştu. Bakan Yardımcısı Selim Dursun'un değişiklik yapılacağını söylemesinin ardından salondan alkış sesleri yükseldi.

Haber: Kemal Can Kayar - Virahaber

GÜNCEL Haberleri

Oltalar Birincilik İçin Denize Atıldı
Su Ürünleri Av Yasakları Kontrolü Sürüyor
Kadıköy’de Kanoya Çarpan Deniz Taksi Kaptanı Adli Kontrolle Serbest
18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği Düzenlendi
Yargıdan İzmit Körfezi'nin Temizliğine Devam Kararı