Yeşilırmak'ta pirana alarmı!

Amasya’da avlanan amatör balıkçıların ağlarına pirana olduğu sanılan iki balık takıldı. Balıkçıları da şaşkına çeviren balıklardan biri incelenmek üzere Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayın tespiti için müdürlük teknik elemanlarının balıkların yakalandığı Ziyaret beldesine giderek yaptıkları incelemede söz konusu balıkların pirana oldukları tespit edildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Bu balıklar normalde iç sularımızda olmadığını belirten teknik elemanlarımız bu balıkların ırmağa insan eliyle bırakıldığını tahmin etmektedirler. Amatör balıkçılık yapanların bu tür balıklarla karşılaştıklarında dikkatli olmalarını, tekrar suya salmamalarını ve herhangi bir yaralanmaya mahal vermeden imha edilmelerinin gerektiğini önemle duyururuz” denildi.

BALIKÇILIK Haberleri

Türkiye Su Ürünleri Üretiminde Tarihin Rekorunu Kırdı
Tezgahların Şampiyonu 'Palamut'
Bandırmalı Balıkçı Bozcaada Açıklarında 15 Kiloluk Kalamar Yakaladı
Marmara'da Orkinos Hareketliliği Arttı, Uzmanlar Küçük Balıklara İşaret Etti
Baraj Gölündeki İki Dev Yayın Balığı Oltaya Takıldı