Yolcu uçağı denize indi

Batı Pasifik Okyanusu ülkesi Mikronezya'da 47 yolcu ve mürettebat taşıyan uçak, henüz bilinmeyen bir nedenle denize indi.

Batı Pasifik Okyanusu ülkesi Mikronezya'da yolcu uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle denize indi. Uçaktaki yolcuların tamamı kurtarıldı. 

 47 yolcu ve mürettebat taşıyan uçak, Pohnpei Adası’ndan Papua Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby'ye gidiyordu.

Radyo Yeni Zelanda'nın, Mikronezya Federal Devletleri polisine dayandırarak verdiği habere göre, Pohnpei Adası'ndan havalanıp Yeni Gine'nin başkenti Port Moresby'ye doğru giden Air Niugini'ye ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Mikronezya'nın Chuuk bölgesindeki Weno Havalimanı yakınında henüz bilinmeyen bir nedenle deniz girintisine indi.

BBC'de yer alan habere göre kalkışından kısa süre sonra denize inen uçakta 35 yolcu ve 12 mürettebat bulunuyordu. Batmak üzere olan uçağın etrafında toplanan botların, yolcuların tamamını kurtardığı açıklandı.

Chuuk havalimanı müdürü Jimmy Emilio BBC'ye yaptığı açıklamada, "Şu anda ne olduğunu gerçekten bilmiyoruz. Soruşturmalar yarın başlayacak. Kazada, ufak yaralanmalar dışında, zarar gören olmadı" dedi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

İşsizlik Oranı Mart Ayında Yüzde 8,6 Oldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Havana'daki Türk Enerji Firmasını Ziyaret Etti
Güney Kore Ordusundan Sarı Deniz'de Askeri Tatbikat
Çayırlı Göleti Yağışların Ardından Doldu
Van’da 3 Ton Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi