Yunan tacizini Sahil Güvenlik botu önledi

Edirne'nin Enez İlçesi Limanı'ndan avlanmaya çıkan balıkçılar, uluslararası sulardaki Zürafa Kayalıkları yakınlarında avlanırken, Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizine uğradı.

Edirne'nin Enez İlçesi Limanı'ndan avlanmaya çıkan balıkçılar, uluslararası sulardaki Zürafa Kayalıkları yakınlarında avlanırken, Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizine uğradı. Kayalıkların bulunduğu bölgenin kendi karasularında kaldığını iddia eden Yunan Sahil Güvenlik ekibi, ısrarla tacizlerini sürdürdü.

Bir süre sonra bölgede bir de Yunan helikopteri belirdi. Bunun üzerine teknelerinin radarlarından kendi karasularımızda olduğunu belirleyen Türk balıkçılar, "Sahil Güvenlik 158" ihbar hattını arayıp, yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı olarak Enez Limanı'nda görev yapan Sahil Güvenlik 308 Botu gönderildi.

Yunan sahil Güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan tacizine, Türk botu hızla araya girerek müdahale etti. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Türk botunun gelmesiyle karasularımızdan ayrılmak zorunda kaldı. Yaşanan taciz ve Türk botununun müdahale anı balıkçılar tarafından kamerayla görüntülendi.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Begüm Doğulu Uyarmıştı: “Marinalardaki Bakımlar Yangına Davetiye Çıkarıyor”
Füze Saldırısının Ardından Ras Laffan’da Neler Yaşandı?
Yalıkavak Marina’dan Yangın Açıklaması: Can Kaybı Yok
Bodrum’da Marina Faciası: 7 Motoryat Yanarak Battı
KTÜ DUİM Mezunlar Derneği’nden Orta Doğu Gerilimi Uyarısı