Yunanlılar turist gemileri bekliyor

Yunan basını, turizm ile ilgili gemi şirketlerinin bölgedeki olaylar nedeniyle Mısır ile Kuzey Afrika limanlarını terk ederek, Yunan limanlarını tercih edeceğini yazdı.

Yunan basını, turizm ile ilgili gemi şirketlerinin bölgedeki olaylar nedeniyle Mısır ile Kuzey Afrika limanlarını terk ederek, Yunan limanlarını tercih edeceğini yazdı.

Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesindeki haberde, Pire Limanı'na girişlerde yüzde 17 oranında artış beklendiği ifade edilerek, ''kruvaziyer sanayisinin'' gelecek yaz için olumlu mesajlar verdiği belirtildi.

Gazete, Akdeniz'e gemi seyahatleri düzenleyen tüm şirketlerin Mısır, Tunus ve Cezayir'deki kargaşa nedeniyle bu ülkelerin limanlarını terk edip, aralarında Yunanistan'ın da bulunduğu başka ülkelere yöneleceği yolundaki değerlendirmeyi gündeme getirdi.

Ethnos, programlarından Mısır'ı çıkartan bazı şirketlerin, rotalarına Santorini ile Rodos adalarını eklediğini yazdı.

Haberde, Mısır ve Tunus'taki gelişmelere göre yaz aylarında ne yapılacağına karar verileceği kaydedildi.

AA 

TURİZM Haberleri

Yolcugemisi.com Black Frıday’e Özel Kabinlerde 200 Euro’ya Varan Fırsat Başlattı
Celestyal, Black Friday Kampanyasını Yüzde 70’e Varan Indirimlerle Başlatıyor
Altınordu Rıhtımı 140 Metre Uzatılarak, Kruvaziyer Turizmine Uygun Hale Getiriliyor
Bodrum Cruise Port, 2025 Sezonunda 276 Bin Yolcu Ağırladı
Bodrum'da Kruvaziyer Turizmi Rekorla Sona Erdi