Zeytinburnu’nda Karaya Oturan Gemi Sökülüyor

Bu yılın ilk ayında Zeytinburnu sahilinde karaya oturan STREAMLINE için karar verildi. Karaya oturduktan sonra büyük yarıkların meydana geldiği ve kurtarılma ihtimalinin bulunmadığı gemi için bugün yerinde bozum ve söküm işlemi başladı.

Marmara Denizi'nde şiddetli fırtınanın etkisiyle 29 Ocak'ta saat 1545 sıralarında Zeytinburnu Ahırkapı'da Morini Limanına kayıtlı ve Comoros Bayraklı STREAMLINE isimli kargo gemisi sürüklenerek karaya oturmuştu. Boş olarak Ahırkapı Serbest Demir Alanında demirlemiş haldeyken sürüklenen gemi için yapılan incelemelerde kurtarılamayacağı raporu hazırlandı. Balık adamlar tarafından geminin alt kısmında yapılan çalışmalarda da yan bordada ciddi yarıklar olduğu, ambar kısmının tamamen su aldığı ve tamir edilmesinin mümkün olmadığı belirlendi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yerinde bozum ve söküm işlemi de bugün başladı. Yerinde bozum ve söküm sürecinin ilk işlemi, ambar bölümünü kapatan demir blokların kesilmesi oldu. Çalışmalar sonunda 800 ton demirin 45 gün içinde geri dönüşüme kazandırılması planlanıyor.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu