Bakan Yıldız'dan petrol açıklaması

Gazetecilerin Karadeniz'de petrol aramaları ilgili sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgede 5-6 noktada aramaların devam ettiğini bildirdi.

Gazetecilerin Karadeniz'de petrol aramaları ilgili sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgede 5-6 noktada aramaların devam ettiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin Karadeniz'de petrol aramaları ilgili sorularını yanıtladı.

Bölgede 5-6 noktada aramaların devam ettiğini ifade eden Bakan Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile bazı firmaların arama çalışmalarının devam ettiğini aramalara yeni firmaların eklenebileceğini söyledi.

Şu an 'petrol bulundu' demenin erken olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, "Biz onu orada görmeden, öyle bir petrol bulunduğu haberinin doğru olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Petrol bulunduğu yönündeki açıklamalara da değinen Bakan Yıldız, "Bir kısım emarelerle ilgili Genel Müdürümüzün ettiği ilk cümlelerin şu an için erken olduğunu söylemek isterim. Çünkü biz somut, sonuç odaklı çalışıyoruz. Somut sonuçları görmeden herhangi bir şeyi söylememizin erken olduğu kanaatindeyiz. O yüzden son söyleyeceğim, aramalarımıza inançla ve ümitle devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Medya73
 

GÜNCEL Haberleri

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Geleneksel Balık Günü Buluşması Gerçekleşti
Bakan Uraloğlu: "23 Yılda Antalya'nın Ulaşım ve İletişim Altyapısına 244,6 Milyar Lirayı Aşan Yatırımlar Gerçekleştirdik"
Çeşme Açıklarında Mülteci Hareketliliği: Sahil Güvenlik Mülteci Botunu Takip Etti
MSC Türkiye, Çanakkale Boğazı’nı Transit Etti
Hareket, Marin Hizmetleri ile Global Liderlik Hedefini Güçlendiriyor