Bu yıl beşinci gelişi

İtalyan bayraklı dev yolcu gemisi "Costa Atlantica" bu yıl beşinci kez Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Marmaris Körfezi'ne giren gemi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Messina'dan gelen gemide, çeşitli ülkelerden yaklaşık bin 500 yolcu ve 824 personel bulunduğu belirtildi. 

Gümrük işlemlerinin ardından gruplar halinde gemiden ayrılan turistlerin bazıları günlük turlara katılarak çevre ilçelerdeki tarihi yerleri ziyaret etti. Turistlerin bir kısmı ise ilçe merkezini gezip Marmaris Kapalı Çarşı'nda alışveriş yaptı.

Kış dönemi olması nedeniyle sakin günler geçiren turistik ilçe, geminin gelmesiyle hareketlendi. Çarşıdaki birçok dükkanın gemi nedeniyle yeniden kepenklerini açtığı dikkati çekti.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, ilçeyi bu yıl beşinci kez rotasına dahil eden Costa Atlantica'nın bu ay planlanmış bir seferi daha bulunduğunu kaydetti.

293 metre uzunluğunda, 33 metre genişliğinde, 85 bin 620 groston ağırlığındaki dev yolcu gemisinin Limasol'a gitmek üzere gece Marmaris'ten ayrılacağı öğrenildi.  

A.A.

GÜNCEL Haberleri

Antalya Kıyısında Deniz Tabanını Peltemsi Tabaka Kapladı, Prof. Gökoğlu Tehlikeye Dikkat Çekti
Erdem Ağan, Bodrum Ticaret Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
OYAK Liman’dan İskenderun’a Dev Lojistik Yatırımı
İzmir'de 260 Kiloluk Dev Orkinos Yakalandı
Kaş’ta Caretta Caretta Yuvalama Alanları Jandarma Korumasında