Deniz Hukuku Sempozyumu yapılacak

24-25 Mart 2011 tarihlerinde Doğu Akdeniz’de ilk Vakıf Üniversitesi Olan Çağ Üniversitesi’nde “Deniz Hukuku” konulu bir sempozyum düzenlenecek.

24-25 Mart 2011 tarihlerinde Doğu Akdeniz’de ilk Vakıf Üniversitesi Olan Çağ Üniversitesi’nde “Deniz Hukuku” konulu bir sempozyum düzenlenecek.

Sempozyumun ilk gününde Deniz Kamu Hukuku, ikinci günüde ise Deniz Ticaret Hukuku konuları incelenecektir. Bu kapsamda, son zamanlarda önemi daha da artan Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile Türkiye’nin en geniş ve en fazla konteyner kapasiteli limanını olan Mersin limanı ile İskenderun limanını bünyesinde barındıran bu bölgede karşılaşılan deniz ticaret hukuku sorunları tartışılacak.

Her biri kendi alanında otorite olan öğretim üyesi/uzman personelin tebliğ sunacağı bu sempozyum Çağ Üniversitesinin bölgede Deniz Hukuku alanına ilişkin bir merkez haline getirilmesi yönünde bir ilk adımı oluşturacak.

Virahaber
 

GÜNCEL Haberleri

Eskomarine, Dormac Marine & Engineering’in Türkiye’deki Exclusive Acentesi Oldu
Alaçatı Windfest 2026 15 Ülkeden 134 Sporcuyla Başladı
UTİKAD Adayı Ozan Durak, FIATA Genç Lojistik Profesyonelleri Ödülü’nde Dünya Birincisi Oldu.
Dünyanın En Büyük Liman Elleçleme Makinesi Deniz Yoluyla Tek Parça Taşındı
Zengezur Koridoru ve Alsancak Limanı LOGISTECH’te Ele Alındı