Gelibolu-Lapseki arasına yeni feribot

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş.'nin kullanıma sunduğu feribot seferlere başladı. Yeni feribotla yarım saat olan Gelibolu-Lapseki arası 18 dakikaya düştü.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş.'nin kullanıma sunduğu feribot seferlere başladı. Yeni feribotla yarım saat olan Gelibolu-Lapseki arası 18 dakikaya düştü.

Daha önce Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından işletilen boğaz ve ada seferlerinin kendisine devrinin ardından çalışmalara başlayan, Çanakkale Valiliği bünyesindeki GESTAŞ A.Ş., bütün gemilerini zaman içinde yeniledi. Satın almak yerine kiralama yöntemiyle filosunu büyüten şirket, daha önce teslim aldığı gemileri Çanakkale-Eceabat arasında kullanmaya başlamıştı. Müşterilerine konforlu ve hızlı bir yolculuk sunan GESTAŞ'ın Gelibolu-Lapseki hattında 10 yıl süreyle kullanacağı "Onsekiz Mart" adlı araba vapuru da seferlere başladı. Yeni feribot, 90 araç ve 600 yolcu kapasiteli.

Zaman

GÜNCEL Haberleri

Silivri Açıklarında Çarpışan İki Gemi Kaptanının Telsiz Kayıtları Ortaya Çıktı: "Alsu, İskeleye Kır"
Suudi Tankeri, Hürmüz Boğazı’nda "Güvenlik" Olayına Karıştı: 2 Denizci Hayatını Kaybetti
Kurupelit Yat Limanı'ndaki Yosunlaşma ve Koku Problemine Çözüm
Tuğberk İmamoğlu’nun İşletmecisinden Açıklama: “En Büyük Önceliğimiz 10 Denizcimize Ulaşılması”
Silivri Açıklarında Çarpışan İki Geminin Kayıp 10 Mürettebatı İçin Telsizden Yardım Çağrısı Yapıldı