Hatay'da 'Kıyı ve Deniz Alanları' kongresi

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi”, Hatay’da düzenlenecek Türkiye’nin Kıyı ve Deniz Alanları 9. Ulusal Kongresi’nde anlatılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye), Kıyı Alanları Yönetimi Türkiye Milli Komitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kongredeki oturuma Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya başkanlık edecek.

Bu günkü oturumda, projenin dünya çapında önemli başarılara imza attığı “korumada verimlilik”, “kapasite geliştirme”, “ekosistem hizmetlerinin ekonomik değerlemesi” ve “izin ve işletme” çalışmaları hakkında bilgi verilecek.

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle TVKGM ve UNDP Türkiye tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı