Karasu sahili bambaşka olacak

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz sahibi bu yaz bambaşka olacak.

Yıkılan Özsu tesisleri yakınlarında oluşturulan küçük yapay koylarla dalgaların etkisinin de kırıldığı Karasu sahilinde hem kum kaybının önüne geçiliyor hem de denizin hırçın etkisi kesilerek sakinleşmesi sağlanıyor. Yıllardır dünyaca ünlü kumsalını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Karasu'da yapılan dalgakıran ve menfezler ilk yapıldıklarında büyük tepkiye neden olmuştu. Kıyıya paralel yapılan dalgakıranlara sahilden bağlantılar yapılınca küçük koylar ortaya eşsiz manzaralar çıkardı. Dalgakıran ve menfezlerle sahildeki kum kaybının önüne geçilmesi ve dalgaların verdiği hasarın ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Havaların yeni ısınmaya başlamasına rağmen Karasu sahilleri şimdiden misafirlerini ağırlamaya başladı. Vatandaşlar denizin ortasında büyük kayaların üzerinde vakit geçirerek huzur dolu bir gün geçirirken deniz suyunun hala soğuk olmasına rağmen bazı gençlerin denize girdiğine de tanıklık ediyorlar.

Oluşturulan küçük koylarla, yazları bile eksik olmayan hırçın dalgaların da önüne geçileceği bildirilirken, her yıl birçok boğulma olayına tanıklık eden Karasu'da bundan sonra boğulma olaylarında da azalma olması bekleniyor.

Haber3

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı