Kenti haşerelerden korumaya yeni yöntem

Denizli Belediyesi'de kenti haşerelerden korumak için farklı bir yöntem geliştirdi.

Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, haşerelerle mücadele çalışması kapsamında, kentteki süs göletleri, baraj ve havuzlara Gambusia Affinis cinsi balık bırakıyor.

Yaklaşık 3 bin balık, sivrisinek larvalarını yiyecek ve haşereyle doğal mücadelede belediyenin en büyük yardımcısı olacak. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, yaz aylarında sivrisineklerin toplumda büyük rahatsızlık yarattığını, bazı bulaşıcı hastalıklara da neden olduğunu dile getirdi.

Gökoğlan, Haşerelerle savaşta mümkün olduğu kadar biyolojik mücadeleyi tercih ediyoruz. Sivrisineklerin üreme bölgeleri gölet ve barajlar. Her biri günde yaklaşık 100 sivrisinek larvası yiyen Gambusia Affinis cinsi küçük balıklardan gölet ve Gökpınar Barajı'na bıraktık. Aynı cins balıklardan süs havuzlarına da bırakacağız. Bu balıklar sayesine Denizli bu yaz daha az sivrisinekli bir dönem yaşayacak dedi.

siirtce.net

GÜNCEL Haberleri

Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü Oldu
Orient Express VI Atabay Chalengers Ekibi, 14. TAYK-Eker Olympos Regatta’da “Büyük” Kupanın Sahibi Oldu
Haliç’in Tarihi Kıyısında Büyüyen Bir Regatta Deneyimi: DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup
TEKNOFEST Mavi Vatan’da 4 Günlük Muhteşem Coşku Sona Erdi
Mavi Yolculuk'ta Tekne Yerine Kabin Kiralama Seçeneği