Körfezi'nden azami verim alınacak

AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı İlhan İşbilen, Çandarlı Limanı ile birlikte Alsancak Limanı, Aliağa ve Nemrut iskelelerinin yenileneceğini, böylece İzmir Körfezi'nden azami verim alınacağını söyledi.

İlhan İşbilen, Çandarlı Limanı ile birlikte Alsancak Limanı, Aliağa ve Nemrut iskelelerinin yenileneceğini, böylece İzmir Körfezi'nden azami verim alınacağını söyledi.

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin ve parti teşkilatı ile birlikte seçim çalışmalarını sürdüren adaylar İşbilen ve Osman Sakman, esnafla buluşarak isteklerini dinledi.

İzmir'in kıyı uzunluğunun 700 kilometre olduğunu belirten İşbilen, gerekli yatırımlar yapılarak verimli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi. AK Parti'nin İzmir'e yapacağı yatırımlar hakkında bilgi veren İşbilen, turizm alanında yapılacaklar sayesinde İzmir'in sadece bölgesel değil, küresel anlamda da göz lıcı bir merkez haline geleceğini belirtti. İşbilen, "Çandarlı Limanı'nın temeli atıldı. Projeler Alsancak Limanı, Aliağa ve Nemrut iskelelerinin yenilenmesiyle devam edecek. " dedi.

AK Parti'nin 2023 yılı hedefleri arasında, ulaşım problemine son verecek birçok yatırım olduğunu ifade eden İşbilen, deniz taşımacılığına yönelik projelerin de tamamlanmasıyla ulaşımın büyük ölçüde rahatlayacağını ifade etti. Üçkuyular ile Mavişehir arasında Körfez'den köprü veya tüpgeçitle geçiş sağlanacağını, deniz şehri İzmir'in bu özelliğinden azami şekilde faydalanacağını kaydeden İşbilen, "AK Parti, vaat ettiğini yerine getirir ve yerine getiremeyeceği projeyi vaat etmez. " diye konuştu.

Milletvekili adayı Sakman da İzmir'in Türkiye'de yaşanan gelişimin gerisinde kaldığına işaret etti. Yunanistan'ın denizcilik alanında Türkiye'den daha fazla kâr sağladığına dikkat çeken Sakman, şöyle konuştu: "Temelini attığımız Çandarlı Limanı, büyük bir proje. Deniz şehri İzmir, bu yönde verimli kullanılırsa kalkınacaktır. AK Parti'nin İzmir'e yapacağı yatırımlar sayesinde denizcilik alanında sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin de kalkınması sağlanacak. "

Sondakika
 

GÜNCEL Haberleri

Yurt Genelinde Yağışlar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak
Kalamış’ta Deniz Taksi ile Kano Çarpıştı
Havalar Isındı, Uzmanından 'Boğulma' Uyarısı Geldi
Balıkesir Açıklarında 19 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Hayvansal Ürün İhracatından Milyonlarca Döviz Türkiye Ekonomisine Girdi