Libya açıklarında deniz muharebesi

NATO, Libya açıklarında devriyedeki İngiliz, Kanada ve Fransız savaş gemilerinin, Muammer Kaddafi yanlısı kuvvetlere ait hücumbotlara yanıt verdiklerini bildirdi.

NATO, Libya açıklarında devriyedeki İngiliz, Kanada ve Fransız savaş gemilerinin, Misrata Havaalanı’nın muhaliflerin eline geçmesinden birkaç saat sonra kendilerine ateş açan Muammer Kaddafi yanlısı kuvvetlere ait hücumbotlara yanıt verdiklerini bildirdi.

NATO'dan yapılan açıklamada, İttifak komutası altındaki Kanada firkateyni Charlottetown ve İngiliz destroyeri Liverpool ile ulusal komuta altında bulunan bir Fransız savaş gemisinin, Misrata kentinin muhaliflerin eline geçmesinden sonra Kaddafi kuvvetlerine ait bazı hücumbotların ateşine maruz kaldıkları belirtildi.

Albay Muammer Kaddafi rejiminin deniz kuvvetlerinin, müttefiklerin savaş gemilerinin istikametinde açtığı topçu ve uçaksavar ateşine Charlettetown ve Liverpool'un yanıt verdiği ifade edilen açıklamada, müttefik gemilerinin isabet almadığı kaydedildi.

AA
 

GÜNCEL Haberleri

Türk Armatörler Birliği'nden Karadeniz Uyarısı: "Rusya ve Ukrayna Limanlarına Seferler Yeniden Değerlendirilmeli"
Antik Limanların Binlerce Yıllık Serüveni Bu Kitapta Buluştu
GEMİMO'dan Sivil Denizcilere Yönelik Saldırılara Tepki: "Türk Bayraklı Gemiler Hedef Alınmamalı"
Aliağa Heyetinden Midilli'ye Resmi Ziyaret
Bodrum’da Süper Yatlara 21 Tankerle 600 Bin Litre Yakıt İkmali