Libya açıklarında deniz muharebesi

NATO, Libya açıklarında devriyedeki İngiliz, Kanada ve Fransız savaş gemilerinin, Muammer Kaddafi yanlısı kuvvetlere ait hücumbotlara yanıt verdiklerini bildirdi.

NATO, Libya açıklarında devriyedeki İngiliz, Kanada ve Fransız savaş gemilerinin, Misrata Havaalanı’nın muhaliflerin eline geçmesinden birkaç saat sonra kendilerine ateş açan Muammer Kaddafi yanlısı kuvvetlere ait hücumbotlara yanıt verdiklerini bildirdi.

NATO'dan yapılan açıklamada, İttifak komutası altındaki Kanada firkateyni Charlottetown ve İngiliz destroyeri Liverpool ile ulusal komuta altında bulunan bir Fransız savaş gemisinin, Misrata kentinin muhaliflerin eline geçmesinden sonra Kaddafi kuvvetlerine ait bazı hücumbotların ateşine maruz kaldıkları belirtildi.

Albay Muammer Kaddafi rejiminin deniz kuvvetlerinin, müttefiklerin savaş gemilerinin istikametinde açtığı topçu ve uçaksavar ateşine Charlettetown ve Liverpool'un yanıt verdiği ifade edilen açıklamada, müttefik gemilerinin isabet almadığı kaydedildi.

AA
 

GÜNCEL Haberleri

Costa Cruises, 2027 Yaz Sezonunda İstanbul Kalkışlı Ege Turlarını Artırdı
Dron saldırısına uğrayan AK ANA, İstanbul Boğazı’ndan geçti
Mersin'de Yasa Dışı Balık Avcılığına Karşı Denetimler Sürüyor
Bosphorus Boat Show’da Yeni Hedef Uluslararası Büyüme
Rusya'dan Karadeniz'de 4 Gemiye Saldırı