NATO Deniz Daimi Görev Grubu Akdeniz’de

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), 26 Ocak – 07 Şubat 2020 tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de denizde durumsal farkındalık eğitimleri icra edecektir.

23-25 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Mersin Liman ziyareti sonunds, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2)’de bulunan TCG ORUÇREİS fırkateyni ve İtalyan ITS CARABINIERE fırkateyni ile, Akdeniz Kalkanı Harekatına iştirak eden TCG BURGAZADA Korveti ve TCG MIZRAK Hücumbotu arasında 26 Ocak 2020 tarihinde Doğu Akdeniz’de “Geçiş Eğitimleri” yapıldı.

Türkiye, 29 NATO üyesi içerisinde NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri-2 (SNMCMG-2)’ye en fazla katkı veren ikinci devlet konumundadır. Ayrıca NATO’nun Akdeniz’de icra ettiği Deniz Muhafızı Harekâtı'na en fazla katkı sağlayan devlet konumunda olan Türkiye, aynı zamanda Doğu Akdeniz’de müttefik ülkelerin donanmalarına Aksaz ve Mersin Limanları başta olmak üzere liman kolaylığı desteği sağlamaktadır.

Vira Haber

SAVUNMA SANAYİ Haberleri

Bayraktar TB3 SİHA'dan Baltık Denizi'nin Zorlu Hava Şartlarında Kusursuz Gösteri
Bayraktar TB3 SİHA'dan NATO Tatbikatında Gövde Gösterisi
MSB: "Tersanelerimizde Aynı Anda 39 Geminin İnşası Sürdürülmekte"
Portekiz Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemilerinin Blokları Kızağa Alındı
Portekiz Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemilerinin Blokları Kızağa Alındı