Ödüllü kelek yarışması yapıldı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü kelek yarışı düzenlendi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü kelek yarışı düzenlendi.

35. Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde Batman Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında kelek yarışması düzenlendi. Hasankeyf ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Kesme köprü köyünden başlayan yarışa 14 kişi katıldı. Sıra numaralarının sırtlarına yazılan yarışmanın startı ıslıkla verildi. Su seviyesinin yüksek olduğu Dicle Nehri'nde olası kazalara karşı sivil savunma botları hazır bulundu. Hasankeyf köprüsünde sona eren yarışmayı Yılmaz Bağlas birinci olarak

tamamlarken, ikinciliği Latif Yakın, üçüncülüğü ise Mehmet Yıldız kazandı. Hasankeyf girişinde düzenlenen ödül törenine Batman Vali Yardımcısı Yasemin Yalcın Kaya, Kültür Turizm İl Müdürü Selahattin Ortaboy, Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, Hasankeyf Belediye Başkanı A.Vahap Kusen katıldı. Yarışmada 3. olan Mehmet Yıldız'a çeyrek altın ödülünü Belediye Başkanı A.Vahap Kusen, 2. olan Latif Yakın'a yarım altın ödülünü Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık ve 1. olan Yılmaz Bağlas'a tam altın ve yurt içi uçak bileti ödülünü Batman Vali Yardımcısı Yasemin Yalçınkaya verdi.

Yılmaz Bağlas, ilk defa yarıştığını ve birinciliği köyüne getirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek ödül olarak kazandığı uçak bileti ile İstanbul'da yaşayan ablasını ziyarete gideceğini söyledi.

Haberciniz

GÜNCEL Haberleri

Yurt Genelinde Yağışlar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak
Kalamış’ta Deniz Taksi ile Kano Çarpıştı
Havalar Isındı, Uzmanından 'Boğulma' Uyarısı Geldi
Balıkesir Açıklarında 19 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Hayvansal Ürün İhracatından Milyonlarca Döviz Türkiye Ekonomisine Girdi