Roketler isabet etmedi

Libya lideri Muamer Kaddafi yanlısı güçlerin, NATO operasyonlarına katılan bir İngiliz savaş gemisine roket atışı yaptığı, roketlerin isabet etmediği bildirildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsü, roketlerin gemiye isabet etmediğini, ancak gerçek bir tehdidin söz konusu olduğunu belirterek, HMS Liverpool gemisinin altıncı kez hedef olduğunu kaydetti.

Bakanlık, saldırının önceki gün geceyarısı NATO'nun bir operasyonu sırasında düzenlendiğini, kıyıya yakın bir yerde bulunan geminin Zlitan bölgesindeki hedeflere karşı düzenlenen NATO operasyonunu kolaylaştırmak için aydınlatıcı füzeler fırlattığını belirtti.

Gemide bulunan İngiliz gazeteciler, Kaddafi güçlerinin gemi yönüne, Rus yapımı 20 tane B-21 roketi fırlattığını, roketlerin tümünün denize düştüğünü kaydetti.

Zaman

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı