"Şehir liman hüviyetine kavuşmal"

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye'nin kendi ürettiklerini kendi sınırlarından gönderdiği takdirde yıllık ihracatının 1 milyar doları düşmeyeceğini söyledi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye'nin kendi ürettiklerini kendi sınırlarından gönderdiği takdirde yıllık ihracatının 1 milyar doları düşmeyeceğini söyledi. Taşkaya, bunun için de Osmaniye'nin limana kavuşması gerekti

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye'nin kendi ürettiklerini kendi sınırlarından gönderdiği takdirde yıllık ihracatının 1 milyar doları düşmeyeceğini söyledi. Taşkaya, bunun için de Osmaniye'nin limana kavuşması gerektiğini vurguladı.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) teşviklerle birlikte gözde yatırım merkezi olduğunu belirten Taşkaya, OSB'ye 2011 yılında da ciddi yatırımların gelmeye devam edeceğine inandığını kaydetti. Buna karşılık Osmaniye'nin kendi ihracatını kendi il sınırlarında yapabilen bir il olması gerektiğini kaydeden Taşkaya, "Bizler ürettiklerimizi dünya pazarına buradan değil, en yakın limanlardan gönderiyoruz. Şehrimiz dev yatırımların yapıldığı ve gündeme geldiği bir ildir. Osmaniye'nin kesinlikle bir liman kenti hüviyetine kavuşması lazım. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Herkes canı gönülden bu işi sahiplenir, çalışır ve 12 Haziran'ı da bir fırsat bilirse, bunu başarabiliriz. Üretiyorsunuz, çok güzel katma değer katıyorsunuz fakat sizin hanenize artı olarak yazılan bir şey yok. Bu süreci yürütürken olayı sadece Osmaniye olarak değil bölgesel düşünerek almamız gerekir. Kısaca 80 plakalı Osmaniye'nin sıcak sularının Akdeniz ile buluşması lazım. Bizler, akademik anlamda çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İl sınırlarımızın genişletilmesi konusunda Ticaret ve Sanayi Odası olarak meclisimizden kararlarımızı çıkarttık. Bunları vatandaşlarımıza gerekirse kahve kahve gezerek anlatacağız. Biz 2023'ün sanal CD'sini de hazırladık. Kendi ürettiklerimizi yurt dışına kendi sınırlarımızdan gönderebilirsek yıllık ihracatımız 1 milyar doların altına düşmez. Bizler, OSB'ye çok ciddi yatırımların gelemeye devam etmesini bekliyoruz. Yarın tarih nezdinde vebal altında kalmamak için bütün Osmaniyelilerin bu yönde çaba harcaması şarttır. Bizler, önümüzdeki var olan bir tıkanıklığı aşarak hakkımızı arıyoruz. Bunlar olmaz şeyler değildir" dedi.

Enerji merkezinde yer alan Osmaniye'nin ileriki günler için güzel hedefler belirlemesi gerektiğini de belirten Taşkaya, "Biz bu anlamda hazırlayacağımız raporu kamuoyuna sunacak ve herkesin bu trenin içerisinde yer almasını isteyeceğiz. Çünkü belli bir noktadan sonra bizim odanın meselesi olmaktan çıkacak ve şehrinin sorunu haline gelecektir. Şehrimiz için ters giden bir şeyler oluyor da göz yumuyorsak, vebal altındayız demektir" şeklinde konuştu.

Medya73

GÜNCEL Haberleri

18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği Düzenlendi
Yargıdan İzmit Körfezi'nin Temizliğine Devam Kararı
Deniz Kaplumbağaları Alanya Sahillerinde Yumurtlamaya Başladı
Marmaris’te 36 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Atlas Okyanusu’nda Tekne Alabora Oldu: 50 Düzensiz Göçmen Kayıp