Tedavi edilenler Bingazi'ye dönüyor

Tedavi için Türkiye'ye getirilen ve taburcu edilen 45 Libyalı 1 Filistinli ile hayatını kaybeden 1 Libyalı ve 1 Mısırlının Ankara Feribotu ile Bingazi'ye dönmekte olduğu bildirildi.

Tedavi için Türkiye'ye getirilen ve taburcu edilen 45 Libyalı, 1 Filistinli ile hayatını kaybeden 1 Libyalı ve 1 Mısırlının Ankara Feribotu ile Bingazi'ye dönmekte olduğu bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bilgi notunda, şöyle denildi: "Mısır Hükümeti'nin talebi ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, Libya'daki Mısır vatandaşlarının tahliyesi Başkanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir. 

Başkanlığımızın; Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları ile Denizcilik Müsteşarlığı arasında yaptığı organizasyon sonucu 9 Nisan Cumartesi günü Ankara Feribotu, İzmir'den Bingazi'ye hareket etmiştir. Tedavi için ülkemize getirilen ve taburcu edilen 45 Libyalı, 1 Filistinli ile hayatını kaybeden 1 Libyalı ve 1 Mısırlı Ankara Feribotu ile Bingazi'ye dönmektedir. Feribotta, 26 emniyet mensubu, 6 kişilik sağlık ekibi ile 2 kişilik TRT ekibi de yer almaktadır. Libyalıları Bingazi'ye bırakacak olan Ankara Feribotu, Misurata Limanı'na geçerek, Misurata-İskenderiye arasında yapacağı iki seferle Mısır vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirecektir."

denizhaber.com.tr

GÜNCEL Haberleri

Samsun Limanı Toz Duman
DEHUKAM Koordinatörlüğünde “Mavi Ekonomi Konsorsiyumu” Kuruldu
Lucien Arkas Sanat Merkezi Kapılarını Açtı İzmir’de Sanat Rotasının Yedinci Durağı
Genç Denizcilerin Mesleki Eğitimine Stratejik Destek
Mersin Limanı'nda 19 Kilo Kokain Ele Geçirildi, Vali Ekibi Tebrik Etti