Yalova Balıkçı Barınağı'na düzenleme

Yalova Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ve Yalova Belediyesinin yapacağı çalışmalar sonucu, Merkez Balıkçı Barınağı'ndaki sorunların ortadan kalkacağını söyledi.

Tokalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, barınağın yeniden düzenlenmesi için yaklaşık 500 bin TL harcanacağını bildirdi.

Barınaktaki çekek yerlerinin hem çok eski hem de kullanılamaz durumda olduğunu vurgulayan Tokalak, şunları kaydetti:

"Balıkçı ağlarımız için dolaplar da kötü durumdaydı. Çalışmalarla çirkin görüntüler ortadan kalkacak. Tekneleri çektiğimiz çekek yerleri betonlanacak, bunun yanı sıra limanın tüm kenarları düzleştirilecek. Merkez balıkçı barınağının modernizasyonu için 500 bin lira harcanacak. Bunun için taşın altına elini koyanlara teşekkür ediyoruz."

Tokalak, düzenleme çalışmasına ilişkin ihalenin de yapıldığını belirterek,

"Barınağın hemen yan tarafındaki çöken liman burnu, Yalova Belediyesi tarafından onarılacak. Bunun yanı sıra belediye bu bölgeye idari bina, ağ dolapları ve çevre düzenlemesi yapacak. Kısa sürede tamamlanacak olan çalışmalar sonucu vatandaşlarımız burada daha çok vakit geçirecek" dedi.

A.A.

GÜNCEL Haberleri

Türk Armatörler Birliği'nden Karadeniz Uyarısı: "Rusya ve Ukrayna Limanlarına Seferler Yeniden Değerlendirilmeli"
Antik Limanların Binlerce Yıllık Serüveni Bu Kitapta Buluştu
GEMİMO'dan Sivil Denizcilere Yönelik Saldırılara Tepki: "Türk Bayraklı Gemiler Hedef Alınmamalı"
Aliağa Heyetinden Midilli'ye Resmi Ziyaret
Bodrum’da Süper Yatlara 21 Tankerle 600 Bin Litre Yakıt İkmali