1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. 4. TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası Foça'da gerçekleşiyor
4. TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası Foça'da gerçekleşiyor

4. TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası Foça'da gerçekleşiyor

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF), İMEAK Deniz Ticaret Odası ile Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 4. TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, 21 Haziran Pazar günü Foça’da gerçekleştirilecek.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Foça Yelken İhtisas Kulübü’nün desteklediği yarışlar, Eski Foça’da Leon Otel’in bulunduğu Mersinaki Koyu’nda yapılacak. Yarışlarda 25 yaş altı kategoride lisanlı sporcular 2 bin 500 ve 5 bin metrede, 26 yaş üzeri master yüzücüler ise 2 bin 500 metrelik parkurda kulaç atacak. Yarışmacılar müsabakaya lisanslarıyla, lisansı olmayan 26 yaş üzeri master sporcular ise doktor raporu ile katılacak. Yarışmalar sonunda, her yaş grubunda ilk üçe giren sporculara ödül verilecek.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Foça’daki İzmir Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası’nı, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlediklerini belirterek, yüzücüleri ve yüzme yarışına ilgi duyan herkesi yarışlara katılmaya ve yarışları izlemeye davet etti. Yüzme şampiyonasını bu yıl 4. kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Öztürk, yüzme sporunun denizciliğin temeli olduğunu vurguladı. Öztürk, “Başta yüzme olmak üzere deniz sporlarının gelişmesi, Türkiye’yi ‘Denizci Millet, Denizci Ülke’ hedefine yaklaştıracaktır” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, “Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Foça’mızda şimdi de İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile ortaklaşa Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası düzenliyoruz. Foça’mızın en güzel koylarında gerçekleştirilecek Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan yarışmacılarımıza şimdiden başarılar dileriz. Deniz sporlarına en uygun kıyı şeridinde yer alan Foça’mızda yüzmenin keyfine varacaksınız” diye konuştu.

yuzme-sampiyonasi2.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.