1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Derbent Barajı'nda yılda 200 bin balık yetiştiriliyor
Derbent Barajı'nda yılda 200 bin balık yetiştiriliyor

Derbent Barajı'nda yılda 200 bin balık yetiştiriliyor

Samsun'un Bafra ilçesinde, evinin yanı başındaki Derbent Barajı'nda kendi imkanlarıyla kafes kuran vatandaş yılda 200 bin balık yetiştiriyor.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesinde Orhan Usta (34), evinin yanı başındaki Derbent Barajı'nda kendi imkanlarıyla yaptığı 2 kafeste yılda 200 bin balık yetiştiriyor.

Bafra ilçesinde Kızılırmak üzerine 1984 yılında inşa edilmeye başlanan ve 1990 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Derbent Barajı, su ihtiyacının yanı sıra yöredeki insanlara da geçim kaynağı oluşturuyor.

Baraj yapımı dolayısıyla yöredeki tarım arazileri su altında kalan Orhan Usta, 24 yıldır evinin yanı başına kendi imkanlarıyla yaptığı 2 kafeste yerli somon ve alabalık üretimi yapıyor.

Balık yetiştiricisi Usta, yaptığı açıklamada, tarım arazilerinin su altında kaldıktan sonra evin geçimini sağlamak için babasıyla balık kafeslerini yaptıklarını söyledi.

Balık yavrularını da kendisi yetiştiriyor

Kafeslerin hemen evin yanı başında olduğunu ve barajın içine yerleştirdikleri dubalarda yürüyerek kafeslere gidip geldiklerini anlatan Usta, "Burada yılda 200 bin yerli somon ve alabalık üretimi yapıyoruz. Genelde balıkları yavru olarak alıyoruz ancak üretim maliyetleri arttığı için son 3 yıldır yavru balık üretimini de kendimiz yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Usta, "Kendi ürettiğimiz ve yetiştirdiğimiz balıkları Türkiye'nin birçok iline kilogramı 10 liradan satıyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3966 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.