1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Tokyo Körfezi’nde iki yük gemisi çatıştı
Tokyo Körfezi’nde iki yük gemisi çatıştı

Tokyo Körfezi’nde iki yük gemisi çatıştı

Japonya’da bulunan Miura Adası’nin güneydoğusunda bulunan Kanagava açıklarında Panama bandıralı Beagle 3 ile Güney Kore bandıralı Pegasus Prime gemileri çatıştı.

A+A-
Japon Sahil Güvenlik, Tokyo Körfezi yakınlarında iki kargo gemisi çatıştığını bildirdi. Japonya’da bulunan Miura Adası’nin güneydoğusunda bulunan Kanagava açıklarında Panama bandıralı Beagle 3 ile Güney Kore bandıralı Pegasus Prime gemileri çatıştı.
 
Pegasus Prime ile çatışması sonucu batan Beagle 3 gemisinde bulunan tamamı Çinli 20 mürettebattan 12’si bulundu kalan 8 mürettebatın ise arama çalışmaları sürüyor. Japon Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamada kurtarılan 6 mürettebatın hafif yaralı olduğu, geminin başmühendis görevinde bulunan personelin ise durumunun ağır olmasından dolayı acil olarak hastaneye kaldırıldığı fakat kurtarılamadığı bilgisi yer aldı.
 
Salı sabah saat 3.20 civarında yaşanan çalışmada Sahil Güvenlik Pegasus Prime’yi suçlu buldu. Tokyo ve Yakohama limanları arasında yoğun bir trafik bölgesinde olan kaza için Japonya tarafından 5 kişilik bir araştırma komisyonu görevlendirildi. 
 
Kaza ile ilgili Çin Tokyo Büyükelçiliği yaptığı açıklamada kazadan dolayı üzüntü duyduklarını kayıp yurttaşlarını bulmak için 10 gemi ve bir helikopterden oluşan arama kurtarma timi oluşturarak yola çıktığını bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
virahaber.com
Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.