1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 1.Mudanya Yelken Yarışları gerçekleştirildi
1.Mudanya Yelken Yarışları gerçekleştirildi

1.Mudanya Yelken Yarışları gerçekleştirildi

27.04.2014 Pazar Tarihinde Mudanya Yelken Kulübü olarak organize edilen ve Rudolf Duraner Sponsorluğunda yapılan ‘’1.Mudanya Yelken Yarışları Kupası’’ 13 yelkenli teknenin katılımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

27.04.2014 Pazar Tarihinde Mudanya Yelken Kulübü olarak organize edilen ve RudolfDuraner Sponsorluğunda yapılan ‘’1.Mudanya Yelken Yarışları Kupası’’ 13 Yelkenli Teknenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üç kategoride yapılan yarışlar IRC 1, Destek A ve Destek B olarak icra edildi. IRC sınıfında tek katılımcı olan Ahmet Eker’e ait ‘’Eker Yayık Ayran’’teknesifiniş çizgisini geçen ve kendi kategorisinde rakibi olmadan birinciliği ilan eden tekne oldu. Destek A sınıfında Mudanya Yelken Kulübü tekneleri ilk üçü alarak bu sınıfta herkesi geride bıraktılar. 2-3 Knot havada Mudanya Arnavutköy Liman önünden start alan yarışçılar diğer şamandıranın bulunduğu Burgaz mevkiinden dönüş yaparak tekrar start noktasına ilerlemek için kıyasıya mücadele ettiler.

Rüzgarın zaman zaman 5-6 Knot sağanak olarak estiği yarışlar kazasız bir şekilde tüm kategorilerin finişi görmesiyle son buldu. Yarışa ev sahipliği yapan  Mudanya Yelken Kulübünden 9 Tekne, Bursa Yelken Kulübünden 4 Tekne katılım göstermiştir. Mudanya Yelken Kulübü teknelerinde Destek A sınıfı ve Destek B sınıfında mutlak derece alan tekneler 5 tekne ile yarışa damga vurdular. Bölgede tüm yarışlara katılan IRC 1 sınıfında yarışan, Borusan Evolution ve GorbonSailing Mat Teknesi yer almamış ve hayal kırıklığına sebep olmuşlardır.

Törende konuşan Yelken ve Denizcilik anlamında güzel işler yapan bu anlamda tüm çevrelerden takdir toplayan, başarılı bir Yönetici olan Kulüp Başkanı Alper Tuna Tataroğlu ‘’Bu tip organizasyonların hem Bursaya hem Mudanyaya bir değer kattığını, denizseverlerin daha da fazla olması için bu işlerin sürekli olması gerektiğini, asıl amaçlarının Optimist sınıfından başlayarak tüm kategorilerde eğitim ve ihtisas olduğunu bu uğurda ne gerekiyorsa yapıldığını ve ileriki yıllar için ciddi planlamalar yapıldığını, kulüplerin birbirlerine kenetlenmleri gerektiğini vurgulayarak katılım sağlayan herkese şükranlarını sunduklarını’’ bildirmiştir. Ödül töreninde kupalarını alan tekneler Mudanya Yelken Kulübünün barbeküsünde dostça sohbet edip günün keyfini çıkardılar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.