1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 100 bin turist bekleniyor
100 bin turist bekleniyor

100 bin turist bekleniyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde, İsrail ile yaşanan siyasi gerginlik sonrasında durma noktasına gelen kruvaziyer turizmini bu yıl Avrupalı gemiler hareketlendirecek.

A+A-

Antalya'nın Alanya ilçesinde, İsrail ile yaşanan siyasi gerginlik sonrasında durma noktasına gelen kruvaziyer turizmini bu yıl Avrupalı gemiler hareketlendirecek.

Alanya Liman İşletmeleri ve Denizcilik AŞ (ALİDAŞ) Yönetim Kurul Başkanı Kerim Taç, çoğunluğu kış aylarında gelecek 62 gemiyle yaklaşık 100 bin Avrupalı turistin ilçeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Taç, İsrail ile yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle geçen yıl 31 Mayıs'tan sonra bu ülkeden turist getiren kruvaziyer gemilerinin Alanya Limanı'na uğramadığını belirtti.

Geçen yılın Mart ayı sonuna kadar 19 gemiyle yaklaşık 12 bin, 2009 yılında ise 62 kruvaziyer gemisiyle 45 bin 164 İsrailli turistin Alanya'ya geldiğini hatırlatan Taç, İsrailli turistlerin Alanya'ya gelmek istediklerini, iki ülke arasında yaşanan diplomatik ilişkilerin sonucuna göre oluşan durumun zamanla sona ermesini beklediklerini kaydetti.

Taç, İsrail ile yaşanan siyasi olaylar sonra kruvaziyer turizmini Alanya'da yeniden canlandırmak amacıyla Avrupa'dan yolcu getiren turizm firmalarıyla anlaşma yaptıklarını ifade eden Taç, bunun sonucunda ilçeye gelecek yılın Nisan ayına kadar 62 geminin geleceğini bildirdi.

100 BİN TURİST BEKLENİYOR
Bu gemilerle yaklaşık 100 bin Avrupalı turistin Alanya'yı ziyaret edeceğini belirten Taç, Avrupa'dan turist getirecek gemi sayısının geçmiş yıllarda İsrailli turistleri taşıyan gemi sayısına yakın olmasına rağmen ilçeyi ziyaret edecek yolcu sayısının yaklaşık iki kat fazla olduğunu dile getirdi.

Bu yıl ilk defa kış döneminde de Alanya'ya kruvaziyer gemilerinin geleceğini kaydeden Taç, Ekim ve Mart ayında gelecek 39 geminin en büyünün 2 bin 400 yolcu kapasiteli olduğunu belirtti. Taç, şöyle konuştu:

''Alanya adına yeni bir süreç. Turizm faaliyetlerinde Avrupalı turistlerin Alanya'ya gelmesini istiyorduk. Böylelikle Avrupalı turistler ilçeye daha fazla gelecek. Ekim ayında bir firmaya ait gemiler Alanya'ya 25 sefer düzenleyecek. Kış döneminde ilçeye gelecek başka gemiler de var. Bu gemiler yaklaşık 2 bin yolcu kapasiteli. Alanya'ya bu yıl ilk defa kış döneminde de kruvaziyer gemileri gelecek. Alanya'da turizmi 12 aya yayma çalışmaları açısından bu önemli bir gelişme. Mayıs ayında önemli bir firmaya ait kruvaziyer gemisi ilçeye ilk kez gelecek. Bu geminin de yıl boyunca seferleri sürecek.''

AA

 

Bu haber toplam 984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.