1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 100 milyon yolcuya hizmet verecek
100 milyon yolcuya hizmet verecek

100 milyon yolcuya hizmet verecek

TAV Group CEO'su Dr. Sani Şener, ihalesini kazandıkları İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile toplamda yıllık 100 milyon yolcuya ulaşacaklarını söyledi.

A+A-

TAV Group CEO'su Dr. Sani Şener, TAV Havalimanları'nın yılda 50 milyon yolcuya hizmet verdiğini ifade ederek, ihalesini kazandıkları İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile toplamda yıllık 100 milyon yolcuya ulaşacaklarını söyledi.

Yolcu hizmetinde uzmanlaştıklarını dile getiren Şener, hizmet alanlarının İDO'da feribotlar, havalimanlarında terminaller, karayolunda da yol ve köprüler olarak çeşitlendirdiklerini söyledi. İDO ihalesine TAV'ın kurucu ortakları Tepe, Afken ve Sera Yapı'ya ilave olarak dünya genelinde 200'den fazla yatırımı bulunan İskoç şirket Souter ile katıldıklarını anlatan Şener, "Yolcu sayımızı büyütmek istiyoruz. TAV Havalimanları'nda 50 milyon hedefini yakaladık. 100 milyona çıkacağız diye hedef koyduk. Ama kurucu ortaklar açısından baktığımızda onlar 100 milyon yolcuyu yakaladı. Çünkü İDO'nun 50 milyon yolcusu bulunuyor. Toplamda 100 milyona ulaşıldı." şeklinde konuştu. Sani Şener, bundan sonraki projelerde 'finansal boyutlarını ve operasyonel güçlerini' aşan hiçbir yatırımda yer almayacaklarını kaydetti. Şener, TAV İnşaat'ın, dünyada havalimanı inşaatı sektöründe 4. büyük şirket olduklarını ifade ederek, bu yüzden Türkiye'de de yap-işlet-devret projelerine katılmayı düşündüklerini bildirdi. Kendilerine en uygun projenin, ulaştırma sektöründeki 3. köprü ihalesi olduğuna dikkat çeken Şener, "Bu konuda inceleme safhasındayız. Ancak ihaleye mutlaka yabancı ortakla katılırız." dedi.

Bu arada Atatürk Havalimanı uçak trafiğinde rekor kırdı. Daha önce bir günde 932 uçağın inip kalktığı havalimanı, 21 Nisan 2011 günü 946 uçuş trafiğine sahne oldu. Atatürk Havalimanı, yaz sezonu yoğunluğu başlamadan yeni bir rekorla en yüksek günlük uçak trafiğine ulaştı. 21 Nisan günü 477 uçak iniş ve 469 uçak kalkış yaptı. Aynı gün havalimanından 98 bin 203 kişi giriş-çıkış yaptı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Başmüdürü Celal Özuğur, uçuş trafiğinin yaz aylarında bini geçmesini beklediklerini söyledi. Özuğur, "Rakamlar, Türk sivil havacılığı ve turizmindeki büyümenin göstergesi. Atatürk Havalimanı uçak ve yolcu sayısında yeni rekorlara ulaşacak." dedi.

Zaman

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.