1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 14 Mavi Bayrakla Kuşadası Lider
14 Mavi Bayrakla Kuşadası Lider

14 Mavi Bayrakla Kuşadası Lider

İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale sahillerine bu yıl toplam 17 yeni mavi bayrak geldi

A+A-

İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale sahillerine bu yıl toplam 17 yeni mavi bayrak geldi. İlçelerin arasında liderlik 14 bayrakla Kuşadası"nda. İkinci sıradaki Çeşme ise bu yıl mavi bayraklarından birini kaybetti. İzmir"in mavi bayrak sayısı 21"den 28"e, Aydın"ın 20"den 23"e, Balıkesir"in 16"dan 21"e, Çanakkale"nin üçten beşe yükseldi. Mavi bayraklar, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV)"nca deniz suyu temizliği, hizmet kalitesi, tesis özellikleri incelenerek veriliyor.

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, mavi bayrak konusunda Ege'deki liderliğin Kuşadası'nda olmasının kendilerine gurur verdiğini ama bunu yeterli görmediklerini, tüm Türkiye'de lider olmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Altungün, " Öncelikli hedefimiz 32 kilometrelik sahil bandı bulunan Kuşadası Körfezi'nin tümüne mavi bayrak almak. Yani mavi bayrağı oluşturan kriterleri tüm Kuşadası Körfezi'nde geçerli kılmak. Göreve geldiğimiz ilk yıl yaptığımız çalışmalarla Türkiye Mavi Bayrak
Çevre Eğitim Vakfı'ndan tüm Türkiye'de en iyi çevre çalışmaları yapan belediye ödülü aldık. Bunu önemsiyoruz. Kuşadası ile birlikte Güzelçamlı ve Davutlar beldelerimiz ve Söke ilçemizin de içinde bulunduğu Kuş-Atak hizmet birliğimiz Türkiye'nin ön modern katı atık çöp depolama tesisini tamamladı ve kısa süre önce hizmete açtı. Şimdiki hedefimiz arıtma tesisi. Yıllardır ihmal edilen arıtma tesisini mutlaka inşa edip, Kuşadası Körfezi'ni modern bir arıtma tesisine kavuşturacağız. Çalışmalarımız süratle devam ediyor. Göreve gelir gelmez plajlardaki keşmekeşliğin önüne geçmek amacıyla plajları sırayla belediye olarak devraldık. Çok başarılı sonuçlar aldık. Plajlarda yaşanan kaosu ortadan kaldırdık. Şimdi plajlarımız belediye tarafından işletiliyor ve tamamı halka açık. Buradan elde edilen gelirle de öğrencilerimize burs veriyoruz ve eğitime kaktı sağlıyoruz. Tüm dünyada turizmde yeni trend çevre. Bu nedenle çevreyle ilgili çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz. İlk görev süremizin sonunda Kuşadası'nın yıllardır çevreyle ilgili birikmiş tüm sorunlarını çözmüş olacağız " dedi.

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.