1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. 15 yıllık sorun ortadan kaldırıldı
15 yıllık sorun ortadan kaldırıldı

15 yıllık sorun ortadan kaldırıldı

U.N Ro-Ro Deniz İşletmeleri bir yandan yeni hat projelerini hayat geçirmeyi sürdürürken, bir yandan da sunduğu yeniliklerle, müşterilerine hem zaman hem da maddi tasarruf kazandırıyor.

A+A-

U.N Ro-Ro Deniz İşletmeleri bir yandan yeni hat projelerini hayat geçirmeyi sürdürürken, bir yandan da sunduğu yeniliklerle, müşterilerine hem zaman hem da maddi tasarruf kazandırıyor.

U.N Ro-Ro’nun operasyonel yenilikleri hakkında bilgiler veren U.N Ro-Ro Ticari Direktörü Fuat Pamukçu, U.N Ro-Ro’nun temmuz ayında TIR rezervasyonlarını internet üzerinden yapmaya başladığını ve şirket cirosunun yüzde 50’sinin internet üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti. Pamukçu, sistemin müşterileri tarafından büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.

“15 yıldır devam eden bir sorunu ortadan kaldırdık”
U.N Ro-Ro Deniz İşletmeleri bir yandan yeni hat projelerini hayat geçirmeyi sürdürürken, bir yandan da sunduğu yeniliklerle, müşterilerine hem zaman hem da maddi tasarruf kazandırıyor. Şirketin yapmış olduğu yenilikleri ve gündemi değerlendiren U.N RO-RO Ticari Direktörü Fuat Pamukçu internet üzerinden sundukları hizmeti “ Biz hatlarımızı kullanan müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bunun için Temmuz ayında internet üzerinde bir uygulama başlattık. Bizimle çalışan müşterilerimiz, TIR’ları için internet üzerinden rezervasyon yapabiliyor. İstedikleri gün ve zamanı internetten zaman kaybetmen TIR’ları için seçebiliyorlar. Bu yeni yönetim olarak bizim hayata geçirdiğimiz hizmetlerden biri. 15 yıldır devam eden bir sorunu ortadan kaldırdık. Şuan bize gelen tepkiler oldukça olumlu, müşterilerin ilgisi çok fazla. 150 müşterimiz bilet alımı için internet sistemini tercih ediyor. Şu an ciromuzun 50’sini internet üzerinden yapılan işlemler oluşturuyor. İnternet hizmetiyle müşteriler rezervasyon yaptırıp, bilet satın alabiliyorlar. Örneğin; TIR’larda meydana gelebilecek olumsuz bir olay meydana gelirse, biletleri iptal olmuyor. Başka plakalı bir aracı onun yerine, aynı biletle, gönderebilme şansları da var. Bu sayede hem bizim hem de müşterilerimizin iş planı sağlanmış oluyor. Bizim bu sistemi oluşturmakta en büyük amacımız ise iyi ve kötü müşteriyi ayırtı etmek. Eğer bir müşteri sürekli her gün için yer ayırtıp, TIR’ını bize göndermiyorsa biz o müşteriyi kötü olarak ayırıyoruz. İyi müşterilerimiz içinde sürekli avantajlar sağlıyoruz.”sözleriyle açıkladı. Bu hizmetin ileriye dönük bir çalışma olduğunu belirten Pamukçu iyi kategoriye giren müşteriler için sunulan avantajlar hakkında şunları söyledi: “ İnternet üzerinden işlem ve yapan ve iyi müşteri kategorisine giren şirketlere hemen hemen her ay farklı bir avantaj sunuyoruz. Örneğin ekim ayı boyunca, müşterilerimizden hafta sonu ek olan 100 Euro’luk ücreti almıyoruz.”

“Ciro prim sistemine geçtik”
“Temmuz ayı itibariyle Bonus sistemini kaldırarak ciro prim sistemine geçtiklerini hatırlatan Pamukçu, “Bonus sisteminde 10 bilete 1 bonus veriliyordu, bonus sisteminde hafta sonu dahil değildi, aynı zamanda gidiş-dönüş sefer zorunluluğu vardı. Ciro prim sisteminde ise, bu kriterler kaldırılarak, toplam cironun %9’unu ister bilet isterlerse de yılsonunda nakit olarak geri alabiliyorlar. İlk bakışta ciro prim sistemi fizible gözükmese de Bonus sisteminden daha avantajlı olduğunu iddia ediyoruz. Ayrıca internet sistemimizin sunduğu diğer bir avantaj da 40 günlük olan çek vadesini 60 güne çıkarıyoruz. Amacımız bütün müşterilerimizin internet hizmetinden faydalanabilir bir hale gelmesi. Çünkü bütün dünya ülkeleri bu sistemle çalışıyor.” şeklinde konuştu.

U.N Ro-Ro yatırımlara devam ediyor
Limanların iyileştirmelerine yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Fuat Pamukçu, “Biz şirket olarak bütün limanlarda ki altyapıyı geliştirmeye çalışıyoruz. 17 Ekim’de Pendik yeni bir tesis yaptık, onun açılışı gerçekleşecek. Ambarlı’daki eski binayı yıkıp, yeni bir inşaat gerçekleştireceğiz. Sıkışıklık yaşanmadan çok daha rahat seferlerimizi gerçekleştirme imkanına kavuşacağız. Mersin’de akaryakıt istasyonu kuruldu. Bunun gibi birçok yenilik yapıldı ve yapılmaya devam edecek.” dedi.

“Müşterilerimize yüksek fiyat sunmuyoruz”
Petrol ve paritede devam eden yüksek fiyatlardan dolayı fiyatların düşürülmeyeceğini belirten Pamukçu, “Deniz taşımacılığı kara nakliyesine göre daha ucuz. Buna rağmen sektör temsilcileri böyle bir beklenti içindeler. Biz müşterilerimize yüksek fiyat sunmuyoruz. 2007 yılında biz bu şirketi satın almadan önce de o zamana göre, yine aynı orantıdaydı. O yıllarda yakıt %30 oranla daha düşük fiyattaydı. Bunları göz önünde bulundurursak ve sunmuş olduğumuz kaliteli hizmette bu işin içine girince, fiyatlarımızın gayet normal seviyelerde seyrettiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hattın kapanması söz konusu değil”
Toulon Hattında gemi sayısının 3’ten 2’ye düşürülmesini de değerlendiren U.N RO-RO Ticari Direktörü Fuat Pamukçu, “Toulon hattında gemi sayıları 3’den 2’ye düştü ama tamamen arz – talep meselesidir. Çünkü araç sayısı artmıyor. Araç sayısı artmadığı için biz bunu düşürdük. İleriki zamanlarda ne yaşanır bilemeyiz. Eğer ünite sayısı artar, talepler fazlalaşırsa biz gemi sayılarını tekrardan yükseltebiliriz. Şuan için mevcut durum budur. İtalya’nın kredi notu düştü. Avrupa’da yaşanan ekonomik olumsuz gelişmeler de buna büyük bir etken. Bu hattın kapanması durumu asla söz konusu değil.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

1.20111006125927.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 4065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.