1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2 Fırkateyn Bugün Marmaris'te olacak
2 Fırkateyn Bugün Marmaris'te olacak

2 Fırkateyn Bugün Marmaris'te olacak

Libya'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi çerçevesinde İskenderun ve Oruç Reis firkateynlerinin, bugün farklı saatlerde Marmaris Limanı'na varacakları bildirildi.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, Libya'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye intikali amacıyla devam eden tahliye kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG İskenderun gemisi ve TCG Oruç Reis firkateyni tarafından dün Bingazi limanından tahliye edilen 1222 Türk vatandaşı ile 23 ülkeden 517 yabancı olmak üzere toplam 1739 kişinin Marmaris limanına intikalinin devam ettiği belirtildi.
 

Hava ve deniz durumunun düzelmesine bağlı olarak vatandaşların bir an önce ülkeye getirilmesi maksadıyla Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG İskenderun gemisinin daha süratli intikal ederek, bugün saat 23.30'da Marmaris limanına varmasının beklendiği de açıklandı.
TCG Oruç Reis firkateyninin ise yüksek süratle intikal ederek bugün 17.30'da Marmaris limanında olmasının planlandığı, TCG Yavuz firkateyninin TCG İskenderun gemisine refakat etmeye devam edeceği kaydedildi.

Diğer taraftan Libya'daki Türklerin tahliyesi için İDO'ya ait iki deniz otobüsünün yollandığı bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, Misurata limanına gitmek üzere OSMANGAZİ-1, Ras Lanuf limanına gitmek üzere de ORHANGAZİ-1 deniz otobüslerinin gece yarısından sonra Marmaris'ten hareket ettiği belirtildi. Gemilerin yarın erken saatlerde Libya'ya varmasının beklendiği kaydedildi.

AA

Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.