1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 2012'de 7 sefer daha yapacak
2012'de 7 sefer daha yapacak

2012'de 7 sefer daha yapacak

Thomson Celebration firması Didim’e yaptığı ilk sefer denemesinde memnun kalınca Didim’e 2012 yılında yedi sefer daha gerçekleştireceğ öğrenildi.

A+A-

Thomson Celebration firması Didim’e yaptığı ilk sefer denemesinde memnun kalınca Didim’e 2012 yılında yedi sefer daha gerçekleştireceğ öğrenildi.

30 Nisan’da bin 350 yolcu ve 520 mürettebatıyla Didim limanına çıkan ve Didim’e ilk sefer denemesi yapan gemi yetkilileri Didim’den memnun kaldı.

Konuyla ilgili Didim Port Limanından yapılan açıklamada firmanın 2010 yılı için Didim’e 7 sefer daha yapacağı belişrtilirken şunlar kaydedildi: “Thomson Celebration gemisi yolcu profiline bakıldığında yaş ortalaması yüksek, çoğunluğu İngiliz turistlerden oluşan bir tablo ortaya çıkmaktadır. Thomson yetkilileri, 2012 senesi için Thomson Celebration gemisi güzargahlarına Didim Limanı’nın dahil edilmesindeki en önemli faktörün, limanın şehrin içinde konumlanması, plaj, kafe ve alışveriş yerlerinin kısa bir yürüme mesafesinde olması ve bu sebeplerle yaşlı yolcuların fazla yorulmadan rahatça şehri gezebilme imkanı tanıyan bir resort limanı olması olduğunu belirttiler. Türkiye’de çok az limanın bu özelliğe sahip olmasından dolayı “Didim Altınkum Yolcu İskelesi” bir butik yolcu limanı olarak önemini gün ve gün arttırmaktadır. Genelde bu tür plaja ve kente yakın limanların küçük Yunan Adalarında olmasından dolayı Yunanistan’ı tercih eden firmalar, artık Didim Limanı’nın da bu butik özelliğe sahip olmasından dolayı tercihlerinde Didim Limanını da göz önünde bulundurmaktadırlar. Kruvaziyer gemilerin Didim Limanına daha çok sefer gerçekleştirmesiyle Didim’e deniz yoluyla gelen yabancı turist sayısı artacaktır. Yeni gelişecek olan kruvaziyer turizm için büyük adımlar atılmış olacak ve bu durum yörenin ekonomisine de ciddi bir katkıda bulunacaktır.”

Didim Port Limanından yapılan açıklamada önümüzdeki yıl yapılması planlanan gemi seferlerinin tarihleriyle ilgili de bilgiler verilirken “ Didim Limanı olarak butik liman olma özelliğimizi kruvaziyer gemi firmalarına tanıtabilmek için dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleşen fuarlara katılmaktayız. 3-5 Mayıs tarihleri arasında İngiltere’nin Southampton şehrinde gerçekleşen UK Cruise Convention’dan bu müjdeli haberle dönerek çabalarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Thomson yetkilileri, Thomson Celebration gemisinin 23 Haziran, 7,21 Temmuz, 4,18 Ağustos ve 1,15 Eylül 2012’de Didim’e uğrakları olacağını bildirdiler. 2012 yılında, deniz yoluyla Didim’i ziyaret edecek turist sayısı yalnızca Thomson Celebration gemisiyle 9 bin yolcu ve 3 bin 600 mürettebat olacaktır. Thomson Celebration gemisinin dışında da bir çok geminin uğrak yapması beklenirken diğer kruvaziyer gemi firmalarıyla da görüşmelerimiz sürmektedir.”ifadeleri kullanıldı.

Haberx

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.