1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. 21 kaçak balıkçıya ceza kesildi
21 kaçak balıkçıya ceza kesildi

21 kaçak balıkçıya ceza kesildi

Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'nın (ÖÇKKB), Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi'nde başlattığı ve balıkçılığın sosyo-ekonomik yapısını belirlemek üzere sahayı tanımak amacıyla yürüttüğü araştırma çalışması

A+A-

Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'nın (ÖÇKKB), Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi'nde başlattığı ve balıkçılığın sosyo-ekonomik yapısını belirlemek üzere sahayı tanımak amacıyla yürüttüğü araştırma çalışmasında, Datçalı balıkçıların en çok şikayet ettiği konunun kaçak avlanma olduğu açıklanmıştı.

Muğla Valiliği kaçak avlanmalar ile ilgili Datça Kaymakamlığı’ndan bilgi istedi. Datça Kaymakamlığı Muğla Valiliği’ne gönderdiği yazıda, “Su ürünleri kanunu yasa dışı avcılık ile mücadele görevini Sahil Güvenlik Komutanlığının yanı sıra, İlçe Tarım Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma, muhtar, zabıta ve orman zabıt tutmakla görevlidir. Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yasa dışı balık avcılığı ile etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Datça bölgesinde eksiye nazaran kaçak balık avcılığı büyük ölçüde azaldığı gibi, kaçak avlanmanın önüne kısa sürede geçilecektir. Kaçak balık avlanma ile mücadele kapsamında Datça Sahip Güvenlik Komutanlığı 2010 yılı içinde 200’den fazla planlı- plansız denetim yapmış, bu denetimlerde 21 adet yasa dışı kaçak avlanma ile ilgili olarak 19 milyon 679 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.
 

Kenthaber

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.