1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 22 balıkçı teknesi battı
22 balıkçı teknesi battı

22 balıkçı teknesi battı

Mersin'de etkili olan yağış nedeniyle bazı mahallelerde çok sayıda evi su bastı, atık su borularının ve rögarların tıkanması sonucu kimi yerlerde oluşan su birikintileri olumsuzluklara neden oldu.

A+A-

Mersin'de şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte etkili olan yağış nedeniyle bazı mahallelerde çok sayıda evi su bastı, atık su borularının ve rögarların tıkanması sonucu kimi yerlerde oluşan su birikintileri olumsuzluklara neden oldu.

Gece boyunca esen şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle, ihalesini alan firma tarafından üstyapı inşaatı yapımı süren Mezitli Marinası'nın dışındaki kayalıkların kenarına demirleyen balıkçı teknelerinden 22'sinin battığı ya da kaybolduğu bildirildi.

İşletici firma tarafından demirle kapatılan kayalık bölgeye girerek teknelerini kurtarmaya çalışan balıkçılar, zor anlar yaşadı.

Tekneleri batan ya da kaybolan balıkçılar, ağlarını ve diğer eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Tekneleri henüz batmayanlar ise güvenli bir yer aramaya başladı. Balıkçılar, marinanın denizden girişini tel ile kapatıp teknelerini içeriye almayan firma yetkililerine tepki göstererek, en azından fırtına geçene kadar teknelerin içeriye alınmasını istedi. Balıkçılar, yetkililerden de yardım beklediklerini ifade etti.

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübünün bulunduğu sahildeki balıkçı teknelerinin çoğunun hasar gördüğü, 5'inin ise kaybolduğu belirtildi.

Bazı vatandaşlar teknelerindeki suyu boşaltmaya çalışırken, bazılar ı da teknelerini daha güvenli yere çekti. Parçalanan bir tekne ise dalgaların etkisiyle sahilden yaklaşık 5 metre dışarıdaki asfalt bölgeye kadar sürüklendi. Ayrıca bir vatandaş da yola kadar çektiği teknesinin içindeki suyu boşalttı.

Bu arada, yağış nedeniyle Adnan Menderes Bulvarı'nda yer yer oluşan su birikintileri sıkıntı oldu, sahilde ise dev dalgalar oluştu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 89.8 kilogram yağış düştü. Denizde hızı 60 ila 90 kilometre arasında esmesi beklenen rüzgarın, yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

AA

Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.