1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 380 milyon $'lık yat siparişi verildi
380 milyon $'lık yat siparişi verildi

380 milyon $'lık yat siparişi verildi

Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo'nun oğlu Teodoro Nguema Obiang Mangue 380 milyon dolar tutarında süper yat siparişi verdi. Bu süper yatın maliyeti ülkedeki bir yıllık eğitim ve sağlık harcamasını neredeyse üçe katlıyor.

A+A-

Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo'nun oğlu Teodoro Nguema Obiang Mangue 380 milyon dolar tutarında süper yat siparişi verdi. Bu süper yatın maliyeti ülkedeki bir yıllık eğitim ve sağlık harcamasını neredeyse üçe katlıyor.

Uluslararası izleme örgütü Global Witness'dan (Küresel Tanık) yapılan açıklamada, Obiang Mangue'nin içerisinde sinema, restoran, bar ve yüzme havuzu bulunan yat siparişini Alman yat şirketi Kusch Yachts'a verdiği, ancak yatın yapımına henüz başlanmadığını bildirdi.

Global Witness, ABD yönetimine, tarım bakanı olarak aylık 6 bin 799 dolar maaşı olmasına rağmen, ABD'nin California eyaletinde Malibu'da 35 milyon dolarlık malikanesi, 33 milyon dolarlık jeti ve lüks araç filosuyla müsrif yaşam sürdüren Obiang Mangue'ye karşı yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

Ekvator Ginesi hükümet basın bürosundan yapılan açıklamada ise Obiang Mangue'nin yat siparişi verdiği, ancak daha sonra 'yatı satın alma fikrinden vazgeçtiği' ifade edildi. Açıklamada, yat siparişinin yerine getirilmesi halinde Obiang Mangue'nin kendi özel işlerinden elde ettiği gelirle yatı satın alacağı kaydedildi.

Oğlu Teodoro Nguema Obiang Mangue'yi devlet başkanı olarak yerine hazırlayan Devlet Başkanı Nguema Mbasogo, 1979 yılında kanlı bir darbeyle yönetimi ele geçirmişti. Forbes dergisine göre, Nguema Mbasogo'nun servetinin 600 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

Obiang Mangue, 2006 yılında Güney Afrika'nın Cape Town kentindeki lüks evler ve pahalı otomobillerin sahipliğiyle ilgili Güney Afiraka'da bir mahkemede verdiği yeminli ifadede servetini doğrulamıştı. Obiang Mangue, ülkesinde kamu görevlilerine, hükümet ihalelerine giren yabancı şirketlere ortaklık etmesi izni verildiğini, bunun 'bir bakanın ihaleden önemli miktarda para kazanmasıyla sonuçlanabileceği' anlamına geldiğini söylemişti.

ABD Adalet Bakanlığının, ABD'li bankaların Obiang Mangue'den 75 milyon doları kabul etmeleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmayla ilgili 2007 yılında hazırladığı raporda, 'Obiang Mangue'nin varlıklarının büyük bölümünü haraç, kamu fonlarından hırsızlık ya da diğer yolsuzluk faaliyetleriyle elde ettiğinden şüphelenildiği' açıklanmıştı.

BM verilerine göre, petrol zengini olabilecek bu ülkede çocukların yüzde 20'si 5 yaşına gelmeden önce ölüyor ve ortalama yaşam süresi 50'yi geçmiyor.

Timeturk
 

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.