1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3'üncü Havalimanı'nda flaş gelişme
3'üncü Havalimanı'nda flaş gelişme

3'üncü Havalimanı'nda flaş gelişme

3'üncü Havalimanı CEO'su Akçayoğlu, projeyi 2018'in ilk çeyreğinde tamamlayacaklarını belirterek, "Şu anda projede 7 bin 500 kişi çalışıyor" dedi.

A+A-

Üçüncü Havalimanı'nın CEO'su Yusuf Akçayoğlu, inşaata planlandığı şekilde hızla devam ettiklerini belirterek, "Resmi inşaat tamamlanma süresi Ekim 2018 olsa da biz projeyi ilk çeyrekte tamamlamayı hedefledik. Tüm planlamalarımızı da bu yönde yaptık" dedi.

Akçayoğlu, resmi sürecin 1 Mayıs'ta başladığını ifade ederek, "Birinci fazın ilk aşaması olan iki pist, 90 milyon yolcu kapasiteli terminal ve diğer destek binalarının inşa süreci 42 ayda tamamlanacak. İkinci aşaması ise yer teslimi tarihinden sonra 58 ay içinde tamamlanacak olan 3'üncü pist inşaatı. İstanbul sivil hava taşımacılık sektöründe son yıllarda gerçekleşen hızlı büyüme ve Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanları'nın kapasite problemleri yaşanıyor. Dolayısıyla 3'üncü Havalimanı'nın resmi inşaat tamamlanma süresi Ekim 2018 olsa da biz projeyi 2018'in ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefledik. Tüm planlamalarımızı bu yönde yaptık" şeklinde konuştu. Sabah'ın haberine göre, "Havalimanı revize master planı 22 Haziran 2015 itibarıyla onaylandı" diyen Yusuf Akçayoğlu, "Master plan onayı sonrası inşaat faaliyetlerine hız kazandıracak alt ve üstyapı proje onay süreçleri başladı. Şu anda problemsiz bir şekilde ilerliyor. Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ ile sürekli koordinasyon toplantıları düzenleniyor" diye konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.