1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 4 bin kişi Boğaz turu attı
4 bin kişi Boğaz turu attı

4 bin kişi Boğaz turu attı

Bağcılar Belediyesi İstanbul'un fethinin 557'inci yıl dönümü dolayısıyla Boğaz turu düzenledi.

A+A-

Bağcılar Belediyesi İstanbul'un fethinin 557'inci yıl dönümü dolayısıyla Boğaz turu düzenledi. 4 bin Bağcılarlı uzman rehberler eşliğinde Boğaz'ın tarihi ve doğal güzelliklerini bir kez daha görme fırsatı buldu. Tura, Ordu'da okullarında başarılı 52 ortaöğretim öğrencisi de katıldı.

Bağcılar Belediyesi İstanbul'un fethinin 557'inci yıl dönümünde Boğaz turu düzenledi. İki vapur ile gerçekleştirilen tura ilk defa katılan çok sayıda vatandaş da vardı. Bağcılar'dan otobüslerle Kabataş'a gelen vatandaşlar burada bekleyen iki vapurla Boğaz turuna çıktı. Boğaz turunda uzman rehberler, Boğaz'ın Anadolu ve Avrupa yakası boyunca dizilen tarihi ve doğal güzellikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'le birleştiği noktaya kadar giden vapurlar daha sonra geri gezinin başladığı Kabataş'a döndü.

Otobüslerle Kabataş İskelesi'ne gelen vatandaşlar burada Mehter Marşları ve Motif Halkoyunları ekibinin yaptığı gösterilerle vapurlara bindi.

Ordu Valiliği'nin başarılı öğrencilere yönelik başlatmış olduğu bir proje kapsamında İstanbul'a gelen ve ortaöğretim okullarında eğitim gören başarılı öğrenciler de Boğaz turuna katıldı. Pek çok öğrenci ilk defa İstanbul'a gelirken, yine ilk defa Boğaz turuna katılmış oldu.

Geziye katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Geleneksel hale getirdiğimiz Boğaz turunda İstanbul'un güzelliklerini ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın da görmesini sağlıyoruz. Fethin yıldönümünde gerçekleştirdiğimiz bu programla bir yandan ecdadımızı yad etmiş oluyor diğer taraftan da yeni nesli tarihle buluşturmuş oluyoruz. Fethin 557. yılı kutlu olsun" dedi.

Boğaz turuna Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz de katıldı.

Beyaz Gazete

Bu haber toplam 1003 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.